Tramwerkplaats Educatie
Image default
Zorg

Begeleid wonen voor volwassenen met psychische kwetsbaarheden

In sommige omstandigheden is het voor volwassenen niet langer mogelijk om op veilige manier zelfstandig te wonen. Leviaan heeft diverse geschikte woonvormen voor volwassenen met uiteenlopende psychische problematiek. U woont in een groepswoning of individueel en krijgt de benodige ondersteuning en begeleiding, afgestemd op uw behoeften en mogelijkheden. De persoonlijke begeleider heeft een uitgebreide kennis en helpt samen met u te werken aan de doelen die u wenst te realiseren. U bepaalt dus zelf de richting en welke stappen u wenst te zetten en u houdt daarbij de regie over uw leven. Uw begeleider helpt u om net zo goed uw talenten als uw kwetsbaarheden te leren kennen.

Begeleid wonen gericht op volwassenen met een specifieke diagnose

Leviaan heeft een aantal  beschermde woonvormen voor mensen met een specifieke diagnose. Een van die vormen is de woongroep in Zaandam. Hier wordt een veilige omgeving gecreëerd die gericht is op het begeleiden van mensen met het syndroom van Korsakov. Geheugenverlies en moeilijkheden met het plannen en oplossen van problemen, behoren tot de symptomen van het syndroom. Het gespecialiseerde team op deze locatie richt zich op het bieden van structuur en omgaan met een agenda. Zo zorgen zij ervoor dat u weer zo zelfstandig mogelijk kunt leven en zoekt u samen naar een passende dagbesteding. Voor de problematiek van het alcoholmisbruik wordt samengewerkt met Brijder. Zo bent u altijd verzekerd van de nodige professionele ondersteuning.

Aangepast begeleid wonen voor zorgbehoevenden volwassenen

In sommige gevallen combineren zij het begeleid wonen voor volwassenen met psychische problematieken met persoonlijke verzorging. Ook daarin staat Leviaan u bij. Het heeft namelijk twee gespecialiseerde locaties, in Zaandijk en Andijk, voor mensen die ook een grote mate van persoonlijke verzorging behoeven. Op deze locaties met individuele appartementen is veel aandacht voor regelmaat en voor persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden. Het ervaren team begeleidt u zowel tijdens individuele activiteiten als groepsmomenten. Zo werkt u samen aan het bereiken van uw persoonlijke doelen. Neem een kijkje op de website van Leviaan en kom erachter wat de geschikte woonvorm voor u is en start uw traject richting zelfstandiger leven.

https://leviaan.nl