Tramwerkplaats Educatie
Image default
Zorg

De voordelen van het gebruik van wasbaar maandverband

Vaak leeft de gedachte dat het gebruik van wasbaar maandverband vies is. Een maandverband gooi je toch liever direct weg in de vuilnisbak? Misschien is het handig om toch even verder te informeren want het gebruik van wasbaar maandverband heeft een aantal grote voordelen. Waar normaal maandverband nog wel eens kan zorgen voor vervelende huidirritaties, heb je daar met het wasbaar maandverband geen enkele last meer van. Dit komt doordat er alleen gebruik wordt gemaakt van duurzame materialen. Kaatje Katoen, dat in 1990 begon met de verkoop van wasbare luiers, wil alleen gebruik maken van dit soort materialen aangezien zij duurzaamheid zeer belangrijk vinden. Het liefste willen zij er ook nog een certificering van Fairtrade bij zien. De wasbare luiers zijn overigens nog altijd verkrijgbaar bij het bedrijf.

Spaar het milieu en begin bij jezelf

Een ander groot voordeel van het gebruik van wasbaar maandverband is dat je ontzettend veel afval bespaart. Over de gehele menstruatieperiode van een vrouw heen is een behoorlijke hoeveelheid maandverband nodig. Op het moment dat je gebruikmaakt van wasbaar maandverband, ben je met een beperkt aantal producten klaar. Het enige wat je hoeft te doen, is deze na gebruik uitwassen en daarna zijn ze weer klaar voor het gebruik van de volgende periode. De afvalberg wordt daar toch weer een stukje kleiner van en we willen tenslotte een schone planeet achterlaten voor de toekomstige generatie.

Financieel voordeel door gebruik van wasbaar maandverband

We weten allemaal dat de aanschaf van wegwerpmaandverband niet niks is. Als we dit over een heel leven bij elkaar optellen, is dat echt een behoorlijk som geld. Bij de aanschaf van wasbaar maandverband hou je een groot deel van dat bedrag in je portemonnee. Het is mogelijk om een handig probeerpakket te bestellen zodat je eerst kennis kunt maken met het gebruik van wasbaar maandverband en zo op een betaalbare manier kunt ervaren of deze voordelen voor jou ook gelden. Voor vragen over wasbaar maandverband of wasbare luiers kun je altijd contact opnemen met het bedrijf.