Tramwerkplaats Educatie
Image default
Zorg

Slimme administratiesoftware voor zorgmedewerkers

Software voor professionals in de zorg. Praktische programma’s die een tijdsbesparing opleveren, zodat jij meer uren overhoudt voor je cliënten / patiënten. Een overzichtelijk alles-in-één-pakket waarin agenda, elektronisch patiëntendossier en meetinstrumenten zijn geïntegreerd. Een rechtstreekse koppeling met je facturatie en boekhouding. De mogelijkheid om waar je ook bent en hoe laat het ook is, in te loggen. Dit is in een notendop wat Incura te bieden heeft.

Vital Health werkt veilig en snel

De beveiliging van alle gegevens die ingevoerd worden is prima geregeld. Het managementsysteem wordt ieder jaar opnieuw gecertificeerd volgens ISO 27001 en NEN 7510. Het Incura softwareprogramma draait op Vital Health. Dit Philips-platform staat in hoog aanzien binnen de Nederlandse en de internationale zorg. Vital Health werkt veilig en snel en beschikt over flexibele toepassingsmogelijkheden. Incura voldoet aan de strengste veiligheidseisen. De onlangs uitgebreide Wet Cliënten rechten wordt 100% nageleefd.

Gegevensverwerking

Hoe zit het met de verantwoordelijkheid rondom het Incura EPD programma als het om gegevensverwerking gaat? De Nederlandse wet onderscheidt de zogenoemde Verantwoordelijke en Verwerker. Jij als zorgverlener geldt als Verantwoordelijke. Je legt allerlei gegevens vast of machtigt iemand anders om dit voor jou te doen. Incura is in dit verband de Verwerker. Met het aanbieden van online opslagruimte maakt de softwareontwikkelaar het mogelijk om gegevens te registreren. De afspraken tussen Verwerker en Verantwoordelijke moeten juridisch gezien in een officiële overeenkomst zijn vastgelegd. In de Verwerkersovereenkomst van Incura staan alle afspraken met gebruikers van het softwarepakket op een rij. In het contract staat onder meer dat “WinBase continue bezig is deze software en diensten te verbeteren”. Wat betreft de gebruiker wordt bijvoorbeeld het volgende vermeld. “De Organisatie dient regelmatig updates uit te voeren van het besturingssysteem en de internetbrowser. Daarnaast dient de Organisatie haar systemen voldoende te beveiligen tegen virussen en andere schadelijke software, alsmede tegen vijandelijke aanvallen door derden. Daarnaast dient de Organisatie de geheimhouding van de inlognamen en wachtwoorden strikt te borgen. Een en ander conform de voor haar geldende bepalingen in wet en regelgeving.” Voor de complete overeenkomst verwijzen we naar de website van Incura.

https://www.incura.nl/