Tramwerkplaats Educatie
Gezondheid

Tips om stress te verminderen en tegen te gaan

Ik merkte rond de dagen van Sinterklaas en Kerst al dat ik heel erg gestresst was. Ik kon niet meer stil zitten of ontspannen. Vroeger was alles anders, toen ik me nog goed voelde en niet zo onwijs gestresst was. Toen zat ik het liefst iedere avond onder een fleecedekentje thee te drinken op de bank, ik kon me prima ontspannen.

Maar ontspannen kon ik me al lang niet meer. De scheiding, de zorg voor de kinderen en de drukte op mijn werk eisten hun tol. Ik besloot dat dit niet zo door kon gaan in het nieuwe jaar, dus ik ben gaan Googlen. Ik vond de oplossing bij therapeut Erwin Smidt. Kamp jij ook met veel stress en wil je weer nieuwe energie krijgen?

Volg dan de tips op die ik heb gekregen van therapeut Erwin Smidt.

Zó deal je met stress

Je wilt natuurlijk niet dat de stress die je ervaart ervoor zorgt dat je overspannen raakt of een burn-out krijgt. Deze tips zorgen er voor dat je de stress vermindert en tegen gaat. Ze hebben mij goed op weg geholpen:

  • Relativeer je stress. Ga bij jezelf na hoe belangrijk de zaken waar jij je zo druk om maakt eigenlijk zijn. Hierdoor vermindert de stress.
  • Neem de controle over je gedachten door op te schrijven wat er nog speelt in je leven.
  • Doe iets makkelijks. Bijvoorbeeld het opruimen van de keuken. Hierdoor heb je toch het gevoel dat je iets nuttigs hebt gedaan.
  • Laat uren vrij in je agenda. Plan vrije tijd in zodat je heerlijk kunt ontspannen. Ontspanning is heel belangrijk.
  • Verminder de stress door meer te bewegen. Door te bewegen kun je het hormoon adrenaline afbreken.

Stress is verleden tijd

Deze tips hebben mij in combinatie met een behandeling goed op weg geholpen. Ik kan nu goed met stress omgaan, waardoor ik veel beter in mijn vel zit dan voorheen. Dat gun ik natuurlijk iedereen. Wil je meer weten over wat therapeut Erwin Smidt kan betekenen in jouw situatie? Bekijk zijn website dan eens of maak een afspraak met hem voor een kennismakingsgesprek.

 

Hij helpt jou graag verder zoals hij mij ook geholpen heeft. Het is tijd om de stress die je ervaart te verminderen én tegen te gaan. Op naar een minder stressvol leven!

https://www.erwinsmidt.nl/