Tramwerkplaats Educatie
Image default
Zorg

Je aanmelden voor begeleid wonen voor jongeren of thuisbegeleiding

Als je psychische klachten ervaart en daar graag hulp bij wilt, is Leviaan misschien wel de juiste stichting voor jou. Hier word je geholpen om doelen die je hebt te bereiken. Als je bijvoorbeeld autisme hebt, is zelfstandig worden misschien wat moeilijk. Hier helpt Leviaan je graag mee. Vaak is het belangrijk om te leren omgaan met een stoornis, maar ook met situaties die voor jou moeilijk kunnen zijn. Hier kan de stichting mee helpen, maar je kunt het ook aangeven als je ergens anders aan wilt werken. De hulp is erg individueel, zodat ieders doelen bereikt kunnen worden.

Verschillende begeleidingsvormen

Als je voor begeleid wonen voor jongeren gaat, kun je op veel verschillende momenten geholpen en gecoacht worden. Het begeleid wonen op zich is al een deel van de coaching, omdat je hierdoor zelfstandiger wordt. Je hebt namelijk zelf een kamer en wordt getraind om dingen zelf te kunnen doen. Ondertussen wordt er gewerkt aan doelen die je hebt en word je uiteraard begeleid waar nodig. Zelfstandig worden is namelijk een hele stap die je niet zomaar zet, hier word je mee geholpen. Bij begeleid wonen voor jongeren word je dus intensief begeleid, maar begeleiding kan ook thuis of op een andere plek. Dit kan bijvoorbeeld ambulante begeleiding zijn.

Ontdek wat bij jou past

Begeleid wonen voor jongeren duurt maximaal twee jaar. Gedurende deze tijd word je gecoacht om zelfstandiger te worden. Dit geldt ook voor andere begeleiding, maar daarbij kun je thuis, op school of op een andere plek hulp krijgen. Begeleid wonen voor jongeren is voor jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar. Als je iets jonger of wat ouder bent, kun je dus voor andere hulp kiezen. Hoelang de hulp duurt, zal van de situatie afhangen. In ieder geval kan deze stichting helpen bij verschillende psychische klachten. Als je hulp wilt, is het goed om na te denken welke hulp bij jou past. Neem gerust contact op met Leviaan om hier advies over te krijgen.

https://leviaan.nl/