Tramwerkplaats Educatie
Bedrijven

Voordelen van akoestische panelen

Akoestische panelen zorgen ervoor dat een ruimte geluidsdichter wordt. Het absorbeert geluid en geeft een grote rust. Dit is dan ook in veel gevallen gewenst wanneer er bijvoorbeeld een vergadering plaatsvindt in de ruimte. Daarnaast is ook de stijl van een akoestisch paneel erg belangrijk. Zo dient het natuurlijk in de ruimte te passen en moet het niet alleen functioneel zijn. In dit blogartikel vindt je dan ook meer informatie over de voordelen van deze panelen. 

Verminderen van de galm in een ruimte

Om er voor te zorgen dat een ruimte minder galmt, kan er gebruik gemaakt worden van akoestische panelen. Deze panelen zorgen er niet voor dat er een geluidsvermindering komt, maar zorgt er voor dat geluid optimaal kan worden waargenomen. Zo krijg je geen echo of dergelijke. Dit geeft dan ook een groot voordeel wanneer er een belangrijke vergadering is. Daarnaast kunnen de panelen ook in andere ruimtes gewenst zijn. Je kunt ze namelijk ook in huis plaatsen. Dit zal als effect geven dat er een grotere rust in huis komt. Het voordeel kan bijvoorbeeld duidelijk worden wanneer er bezoek is of wanneer je televisie zit te kijken. Door het gebruik van akoestische panelen kun je je namelijk beter focussen op deze geluidsbronnen en zal daardoor een positief effect hebben op je gesprek of je kijkervaring. 

Snel en voordelig je ruimte akoestisch maken

Laat u adviseren welke akoesetische panelen het beste bji uw kantoor passen door Human Office. Door het gebruik van akoestische panelen is je ruimte niet alleen erg gemakkelijk positief te veranderen, het is ook relatief goedkoop. Dit heeft er mee te maken dat alle panelen gemakkelijk te plaatsen zijn en het ten alle tijden veranderd kan worden. Heb je bijvoorbeeld de panelen op de muur gehangen, maar wil je ze na een verbouwing op een andere plek hebben? Je kunt ze direct verplaatsen zonder dat daar andere mensen bij nodig zijn! Het enige waar je voor moet zorgen is dat ze stevig hangen, zodat ze er niet iedere dag af vallen. Daarnaast kun je ze ook bij een verhuizing gemakkelijk meenemen. De panelen zijn dus niet plaatsgebonden en kennen dan ook een lange levensduur! 

Verschillende types akoestische panelen

Een ander voordeel dat de panelen met zich mee brengen, is dat er enorm veel verschillende soorten en maten te verkrijgen zijn. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een akoestisch whiteboard op te hangen. Deze kan gebruikt worden tijdens een vergadering of andere bijeenkomst en zorgt er dan tegelijkertijd voor dat er minder galm in de ruimte komt. Daarnaast kun je ook kiezen voor een akoestische scheidingswant. Dit is toepasselijk wanneer je een grote ruimte op wilt delen in meerdere werkplekken. Dit is bijvoorbeeld in een school of een groot bedrijf een erg slimme manier om scheidingen te maken. Wanneer dit niet aan de orde is in jouw bedrijf of ruimte, kun je er voor kiezen om wandpanelen te laten plaatsen. Deze kunnen gemakkelijk aan de muur bevestigd worden. Dit zal dan ook een positief effect hebben op de ruimte zonder dat er al te veel ruimte in beslag wordt genomen. Ook kan er gekozen worden om deze panelen aan het plafond te hangen. Dit kan ook een goede manier zijn om ruimte te besparen en toch een akoestische ruimte te kunnen bewerkstelligen. Ben jij er nog niet helemaal uit welke type panelen het voordeligste zijn om jouw ruimte zo akoestisch mogelijk te maken? Schakel in dit geval een vakman in! Deze kan jou namelijk tot in de puntjes adviseren over de beste keuze! 

Verschillende designs in wandpanelen

Om de panelen die in de ruimte te komen staan passender te laten maken, kun je gebruik maken van verschillende unieke designs. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de wandpanelen op te toveren tot een kunstartikel. Er kan namelijk een leuke print of een waanzinnig schilderij op een doek gedrukt worden. Dit doek kan vervolgens om de wandpanelen heen worden gehangen. Dit zal er voor zorgen dat de wandpanelen leuk passen in de ruimte en tegelijkertijd hun functie bewaren. Tevens kunnen de wandpanelen ook in verschillende maten worden uitgegeven. Dit zorgt er dan ook voor dat je in een grote ruimte een heel groot paneel kunt hangen. Dit paneel kun je vervolgens versieren met een groot schilderij, zoals bijvoorbeeld de Nachtwacht. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om veel verschillende, kleine panelen op te hangen. Het voordeel hiervan is, is dat je verschillende stijlen kunt toevoegen. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om enkele panelen te versieren met een schilderij, en de overige panelen in verschillende kleuren te doen. Het voordeel van deze wandpanelen is dus dat je eindeloos kunt combineren en versieren. Zo zal het in iedere ruimte dan ook uitstekend kunnen passen! Heb je nog geen idee welk design het beste past? Vraag een passend advies aan een vakman!

Advies over werkplekinrichting? Neem contact op met Human Office. 

https://www.humanoffice.nl/