Tramwerkplaats Educatie
Image default
Zorg

Een douchestoel bestellen en deze goed onderhouden: zo doet u dat

Een douchestoel bestellen bij Zorgthuiswinkel.nl kan een flinke investering zijn, waardoor het wel zo fijn is om er lang gebruik van te kunnen maken. Een stoel van goede kwaliteit aanschaffen is hierbij een eerste stap, maar vervolgens is het van belang dat u of uw verzorger de stoel goed schoon houdt. Hoe u dit doet, leest u hier.

Hoe blijft een douchestoel zo lang mogelijk in goede staat?

Doordat een douchestoel bestellen soms wel honderden euro’s kan kosten, is het belangrijk dat u of uw verpleger de stoel goed poetst na gebruik. Gelukkig vraagt dit niet om veel werk, doordat de meeste stoelen bewust een glad zitgedeelte hebben dat goed schoon te maken is. Hoe kunt u een douchezitje het beste schoonmaken? Eens per week met een natte doek en wat allesreiniger over de stoel heen is voldoende, al helpt het ook zeker als u de stoel na iedere douchebeurt volledig afdroogt.

Wanneer is een douchestoel van goede kwaliteit?

In principe kunt u ervan uitgaan dat iedere douchestoel van goede kwaliteit is, doordat de stoelen vaak worden gemaakt door fabrikanten die ervaring hebben in de zorg. Maar er zijn nog wel wat puntjes waar u op kunt letten als u verzekerd wilt zijn dat u een kwalitatief goede douchestoel gaat bestellen. Zo zit er een verschil tussen een stoel van staal en een van aluminium. Waar de laatste variant nooit zal roesten, doet het exemplaar van staal dit wel als hij een langdurige periode in een vochtige en natte douche blijft staan. Bent u niet in staat de stoel iedere keer goed af te drogen en hem vervolgens uit de douche te halen, dan kunt u het beste kiezen voor een aluminium variant. Overigens is een stalen stoel ook van prima kwaliteit, het enige minpuntje hieraan is dus dat dit materiaal sneller roest.