Tramwerkplaats Educatie
Image default
Dienstverlening

Kuiper en Zonen BV een familiebedrijf

Kuiper en Zonen BV is een familiebedrijf sinds 1918. Het is niet alleen een familiebedrijf maar het is ook nog eens het oudste stoomketelbedrijf van Nederland. Familiebedrijven komen in alle sectoren van de economie voor. Een familiebedrijf is een commerciële onderneming waarbij familieleden betrokken zijn. Een familiebedrijf kan vele mogelijke combinaties omvatten, zoals ouders en kinderen, echtparen, meerdere generaties en uitgebreide families die de rol van bestuurslid, aandeelhouder, adviseur en werknemer op zich nemen. 

Wat maakt een bedrijf als Kuiper en Zonen BV een familiebedrijf?

De lange geschiedenis die familieleden met elkaar hebben, geeft hun de mogelijkheid om bij het starten van een familiebedrijf zoals Kuiper en Zonen BV de sterke en zwakke punten van elk familielid op de juiste manier te definiëren. Families hebben meer kans om elke persoon aan een geschikte bedrijfsrol toe te wijzen, wat het bedrijf een concurrentievoordeel geeft ten opzichte van andere soorten bedrijven waar de echte talenten van de medewerkers misschien niet of zelfs nooit worden herkend.

Verplichting

Familieleden die samen een bedrijf runnen zijn vaak meer toegewijd aan het succes ervan, omdat ze er allemaal belang bij hebben om het bedrijf te zien floreren. Familieleden zijn vaak degenen die de meeste tijd en geld hebben geïnvesteerd om het bedrijf van de grond te krijgen, dus ze zijn meestal gemotiveerd om te doen wat nodig is om het bedrijf te helpen overleven en te groeien. Die diepe betrokkenheid maakt familiebedrijven vaak veerkrachtig, zelfs als het bedrijf traag is en de financiën krap zijn.

Bedrijfsprestaties

Familiebedrijven hebben het potentieel om winstgevender te zijn dan andere soorten bedrijven. Bedrijven waarin familieleden betrokken blijven bij het management presteren beter dan bedrijven die managers hebben die geen familiebanden met het bedrijf hebben. Een familiebedrijf doet het beter dan niet-familiebedrijven in termen van inkomsten en werkgelegenheidsgroei, zelfs tijdens de recessie van 2001.

Goede zorgen en een vertrouwd adres

Een bedrijf waar een familie aan het roer staat, zorgt over het algemeen beter voor haar medewerkers. Ze kennen minder ontslagen omdat hun medewerkers worden gezien als familie. Met deze extra kennis over familiebedrijven op zak, weet ik zeker dat u aan het goede adres bent als u vragen heeft over uw stoomketels, of over wilt stappen op een energiezuinige manier van verwarmen.