Tramwerkplaats Educatie
Image default
Beauty en verzorging

Haartransplantatie of pruik?

Als u last heeft van kaalheid of beginnende haaruitval, zijn er verschillende behandelingen die uitkomst kunnen bieden. De twee bekendste manieren om kaalheid tegen te gaan, zijn de haartransplantatie behandeling en een pruik. Beide behandelingen hebben zo hun voor- en nadelen. We zullen in dit artikel bespreken wat de voor- en nadelen zijn van de haartransplantatie behandeling en een haarwerk of pruik. Door deze voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen, is het eenvoudiger om een keuze te maken.

Voor- en nadelen van een haartransplantatie

Wanneer u kiest voor een haartransplantatie, wordt tegenwoordig vooral de FUE haartransplantatie toegepast. De grafts of haarzakjes worden dan één voor één getransplanteerd. Ze worden dan individueel van elkaar eerst uitgeboord uit het donorgebied. Vervolgens kunnen ze worden teruggeplaatst. Het voordeel van deze behandeling is dat dit gebeurt met uw eigen haar. U kunt het getransplanteerd haar daarom net zo behandelen als uw eigen haar. Een nadeel van de behandeling is dat het een erg kostbare behandeling betreft en u niet direct resultaat heeft. Eigenlijk is het echte resultaat namelijk pas zo’n 12 maanden na de haartransplantatie zichtbaar.

Voor- en nadelen van een pruik of haarwerk

Een pruik of haarwerk hebben ook diverse voor- en nadelen. Het voornaamste voordeel hiervan is dat het haar weer zo vol kan worden als u zelf wilt. Een nadeel is dat u soms behoorlijk belemmerd kan worden tijdens uw dagelijkse activiteiten. Het is bijvoorbeeld minder eenvoudig om te sporten, te zwemmen of gewoonweg te douchen.

Welke alternatieven bestaan er?

Naast een haartransplantatie of een pruik bestaan er ook nog andere behandelingen tegen haaruitval. Denk hierbij onder andere aan micro haar pigmentatie, mesotherapie, de PRP behandeling en haargroeimiddelen. Welke behandeling het beste bij u past, is van een aantal factoren afhankelijk. Laat u daarom altijd goed voorlichten en maak een weloverwogen beslissing.