Tramwerkplaats Educatie
Image default
Verbouwen

Waar moet ik op letten als ik een rolsteiger aanschaf?

Als je een rolsteiger gaat aanschaffen, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Zo wil je natuurlijk dat de rolsteiger veilig is en goed functioneert. Daarnaast is het ook belangrijk dat de rolsteiger geschikt is voor jouw klus. In dit artikel geven we je een aantal tips waar je op moet letten als je een rolsteiger gaat kopen. Op deze manier weet je zeker dat je een goede aankoop doet.

Wat is het doel van de steiger?

Als je een rolsteiger gaat kopen, is het belangrijk om te weten waarvoor je de steiger gaat gebruiken. Ga je de steiger bijvoorbeeld gebruiken voor het schilderen van een muur? Dan heb je een andere steiger nodig dan wanneer je de steiger wilt gebruiken voor het uithangen van verlichting. Daarnaast moet je ook letten op de maximale belasting van de steiger. Dit is het gewicht dat de steiger aan kan. Als je weet waarvoor je de steiger gaat gebruiken, kun je beter inschatten welke steiger het beste bij jouw situatie past.

De kwaliteit van de rolsteiger

Natuurlijk wil je dat de rolsteiger die je aanschaft van goede kwaliteit is. Een steiger van slechte kwaliteit is niet alleen minder veilig, het kan ook sneller breken of vervormen. Wanneer je een steiger koopt, let dan goed op de materialen waarvan de steiger gemaakt is. Het is bijvoorbeeld beter om een aluminium steiger te kopen dan een steiger van hout. Aluminium is namelijk lichter en daardoor makkelijker te vervoeren en op te stellen. Een hoge kwaliteit kamersteiger kopen is dus zeker belangrijk.

De prijs van de rolsteiger

Vanzelfsprekend is het belangrijk om te kijken naar de prijs van de steiger die je wilt aanschaffen. Een goede rolsteiger hoeft echter niet per se duur te zijn. Kijk daarom goed rond en vergelijk verschillende steigers met elkaar. Zo weet je zeker dat je de beste deal vindt.

Het merk van de rolsteiger

Als je een rolsteiger gaat kopen, is het ook belangrijk om te kijken naar het merk. Er zijn namelijk veel verschillende merken op de markt. Sommige merken zijn beter dan andere. Kies daarom voor een goed en bekend merk als je een rolsteiger aanschaft. Op deze manier weet je zeker dat je een kwalitatief goede steiger in huis haalt.