Tramwerkplaats Educatie
Image default
Verbouwen

Een gietvloer zelf doen is echt geen klus voor alleen de professional

Heeft u wel eens overwogen om een gietvloer zelf te doen? Misschien denkt u dat dit alleen werk is voor een professional. Het lijkt misschien erg ingewikkeld om een PU gietvloer zelf te doen, maar het is een karwei dat een beetje handige doe-het-zelver echt wel zelf voor elkaar kan krijgen. Natuurlijk is het belangrijk dat u zich goed voorbereidt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u alles in huis heeft. Niet alleen het materiaal voor de gietvloer, maar ook alle gereedschappen en andere materialen. Het is niet handig als u halverwege de klus nog even naar een bouwmarkt moet. Een gietvloer zelf doen vraagt ook om een goede planning; de verschillende lagen moeten immers hun voorgeschreven droogtijd hebben voor het beste resultaat.

Een gietvloer leggen doet u bij voorkeur in een lege ruimte

Een gietvloer zelf doen gaat het gemakkelijkst in een huis dat nog niet bewoond wordt. Als u gaat verhuizen en u wilt een PU gietvloer, leg deze dan voordat u de woning betrekt. Dan is er alle mogelijkheid om de vloer in alle rust te leggen. De droogtijden moeten in acht worden genomen en tijdens het gieten van de vloer is het natuurlijk niet handig als er kinderen of huisdieren rondlopen die de vloer in aanleg wellicht kunnen beschadigen. Na het leggen heeft u een vloer die tegen een stootje kan en waar u maar weinig onderhoud aan hoeft te verrichten. Dan maakt een ongelukje niet zo veel meer uit.

Bestel uw nieuwe gietvloer nu eenvoudig online

Gaat u een gietvloer zelf doen? Dan kunt u de benodigde materialen direct online bestellen. U kiest via de website van Decochip zelf uw vloer uit en bestelt de hoeveelheid materiaal die u nodig heeft. U kunt gereedschap en andere materialen ook meteen mee bestellen. U kunt er ook voor kiezen om een gratis workshop te volgen en na afloop uw bestelling meteen mee te nemen. Zo gaat u goed voorbereid aan de slag met het leggen van uw PU gietvloer en kan het eigenlijk niet meer misgaan.