Tramwerkplaats Educatie
Image default
Vakantie

Glamping in tijden van corona

Deze zomervakantie zijn de dingen niet zoals we gewend zijn. Door corona zijn veel vakantieplannen in de war geschopt. Gelukkig lijkt het ergste leed geleden en kunnen we weer voorzichtig plannen maken. Toch is het belangrijk om alert te blijven.

Veilig op vakantie binnen Europa

Verre reizen zijn dit jaar minder aan te bevelen. Latijns-Amerika, Azië, de VS en zelfs Australië lijken op dit moment een risicogebied te zijn. Maar binnen de Europese Unie hebben een groot aantal landen hun grenzen weer voor het toerisme geopend. Het mooie is, ook binnen Europa vindt je legio mogelijkheden om een fijne vakantie te vieren.

Glamping behoort in coronatijd absoluut tot de mogelijkheden. Sterker nog, deze accommodaties zijn van nature al beter geventileerd dan veel hotelkamers.  Wat wel lastig kan zijn is dat elk land en zelfs elk park zijn eigen maatregelen hanteert. Het is makkelijk om het overzicht te verliezen.

Glampings in Nederland open

We kunnen ons goed voorstellen dat je dit jaar het zekere voor het onzekere neemt en liever in Nederland blijft. Want je zal maar in het buitenland zitten als er een nieuwe lockdown wordt afgekondigd! Hoe kom je dan thuis? In ons land zijn glampings en vakantieparken gewoon geopend. Uiteraard volgen alle glampings de voorschriften van het RIVM.

Dat begint bij de anderhalve meter, maar sommige parken nemen aanvullende maatregelen. Faciliteiten daardoor afwijken van wat gebruikelijk is. Ook maken glampings de gedeelde faciliteiten wat vaker schoon en wordt er veel meer aandacht besteedt aan hygiëne.

Weet waar je aan toe bent

Bij glampings.com vinden we het belangrijk dat je precies weet wat je boekt. Daarom houden we de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten. Als er iets verandert, zullen we dat direct met je delen.

Ook staan we je graag te woord als je met vragen zit over jouw vakantiebestemming of een specifieke glamping. Stel je vraag via het contactformulier of via de chat op onze site.

https://www.glampings.com/