Tramwerkplaats Educatie
Image default
Vakantie

Een tiny house is meer dan een klein huisje

Heb je wel eens gehoord van “tiny houses”? Misschien wel, want tiny houses zijn hard op weg om the next big thing te worden.

Oorspronkelijk komt de tiny house vanuit de duurzaamheidshoek. Amerikaanse idealisten besloten de voortdurende ratrace gedag te zeggen. Niet langer streefden ze naar groter en beter. In plaats daarvan zocht een klein groepje mensen naar een levensstijl die genoeg is. Door handig om te gaan met ruimte, slaagden ze er in om op een beperkt aantal vierkante meters een volwaardige woning te creëeren. Het Amerikaanse succes sloeg snel over, ook in Nederland werd het tiny house populair.

Van buiten zien ze er misschien niet veel groter uit dan een schuur of een tuinhuisje, maar binnen heb je alles wat je van een thuis verwacht: een heerlijk bed om in te slapen, een woonkamer, een volwaardige keuken en natuurlijk een mooie badkamer. Een tiny house is klein, maar dat betekent niet dat je afscheid moet nemen van de dingen die het leven een beetje comfortabel maken. Natuurlijk, er is geen ruimte voor onnodige franje, maar in een tiny house is het prima leven.

Het tiny house is hét antwoord voor wie een eenvoudiger leven wil, met minder afval en milieudruk. Ze zijn goed geïsoleerd en vaak voorzien van zonnepanelen, waardoor ze helemaal energieneutraal zijn. Bovendien is een tiny house (ook in Nederland) goedkoper. Je kunt dus parttime gaan werken, waardoor je meer tijd over hebt voor de dingen die er in het leven écht toe doen.

Iedereen in Nederland een tiny house in

De idealisten zijn enthousiast over hun tiny house. Je ziet daarom in Nederland steeds meer kleine wijkjes met tiny houses ontstaan. Maar de levensstijl die bij een tiny house hoort is in Nederland nog lang niet mainstream. Verre van, zelfs. Veel mensen moeten er niet aan denken, vooral niet met kinderen.

Toch is een tiny house voor iedereen in Nederland een goed idee. Misschien niet voor permanente bewoning, maar als vakantieadres is een tiny house geweldig. Je kunt in verschillende delen van Nederland terecht voor een verblijf in een tiny house. Van Zeeland  tot Overijssel, van Gelderland tot Noord-Holland zijn mooie tiny houses te boeken. Het neusje van de zalm staat op www.glampings.nl. Hier kies je heel makkelijk het tiny house in Nederland dat helemaal naar jouw wensen is. Boeken is vervolgens slechts een paar muisklikken werk.

Welk tiny house in Nederland wordt jouw eerste bestemming?