Tramwerkplaats Educatie
Image default
Mode en Kleding

Zo kun je goed je luiertas inpakken

Zo kun je goed je luiertas inpakken

Luiertassen kunnen de beste vriend van een nieuwe moeder of haar ergste vijand zijn. Of je het nu leuk vindt om met een tas rond te lopen of niet, het wordt een noodzaak als je eenmaal een kind hebt. Immers, hoe ga je anders de luiers van je kleintje verschonen, schoonhouden en hun handen afvegen als je onderweg bent? Gelukkig zijn luiertassen ontworpen om ongelooflijk handig en gebruiksvriendelijk te zijn. Je kunt zelfs volledig handsfree gaan door je favoriete luiertas aan een wandelwagenriemen te hangen! Voordat je dit kunt doen, moet je de tas wel inpakken. Gebruik de onderstaande tips!

Kies de juiste luiertas

Het is duidelijk dat het leren kiezen van een luiertas een essentiële eerste stap is. Elke moeder heeft echter haar eigen unieke voorkeuren, wat betekent dat er niet één optie is die het beste is voor alle moeders. Geef je de voorkeur aan de luiertas rugzak of de traditionele tote luiertas of zelfs een werktas heren? Als je eenmaal je voorkeuren hebt bepaald, kun je een tas vinden die het beste past bij de organisatie die je nodig hebt. Rugzakken zijn over het algemeen  enorm populair omdat je ze handsfree kunt dragen! Velen hebben vakken en compartimenten met rits die perfect zijn voor het opbergen van alles wat je nodig hebt. Als je de neiging hebt om aan de zwaardere kant in te pakken, probeer dan een Eastpak rugzak te zoeken die zowel binnen- als buitenvakken heeft.  

Zorg voor goede organisatie

Als je eenmaal een geweldige tas hebt, is het tijd om je te ordenen. Een goede organisatie is essentieel voor elke situatie, van wat er in een luiertas voor het ziekenhuis moet worden verpakt tot het bepalen van wat er in je dagelijkse tas gaat. Onthoud als algemene vuistregel dat minder het beste is. Tegelijkertijd wil je echter niet zo minimalistisch gaan dat je vast komt te zitten zonder een extra set kleding of een pakje babydoekjes nadat je kind een klein ongelukje heeft gehad. Probeer plastic Tupperware of een product zoals een fopspeenkoker  te gebruiken om dingen als fopspenen en klein speelgoed bij elkaar te houden. Een paar extra plastic tassen en een marker bij de hand hebben is ook nooit een slecht idee. Als er grote vakken zijn afgescheiden, probeer dan de ene kant voor je kind en de andere kant voor jou te gebruiken. 

Dit moet je inpakken

Als je voor je reis niet veel uit de auto hoeft te halen, hoef je je geen zorgen te maken over het gewicht van je tas. Als je echter onderweg bent en je luiertas de hele dag met je meedraagt, wil je hem niet volstoppen met een heleboel onnodige spullen, omdat je je dan gebukt gaat voelen. Denk dus licht bij het inpakken van je luiertas! Neem de benodigdheden op en probeer daarmee te stoppen.

 

Luiertas essentials:

  • Luiers, babydoekjes en een verandering van kleding

  • Aankleedkussen of spuugkleren

  • Babyvoeding/snacks

  • Benodigdheden op reisformaat:

  • Handreinigingsmiddel

  • Baby lotion 

  • Slabbetjes

  • Luieruitslagcreme

  • Baby poeder