Tramwerkplaats Educatie
Image default
Aanbiedingen

Waarom je moet kiezen voor plisségordijnen

Als je op zoek bent naar raambekleding, zoek dan niet verder dan plisségordijnen. Ze zijn al heel lang een populair type raamdecoratie. Zelfs met de introductie van jaloezieën en rolgordijnen met nieuwe functies, zijn plisségordijnen nog steeds onverminderd populair. Ze blijven een favoriet bij huiseigenaren en een van de meest populaire soorten op het gebied van isolerende raambekleding.

Waarom plisségordijnen?

Plisségordijnen genieten van de reputatie als de meest energie-efficiënte raambekleding te zijn, en dat komt door hun voortreffelijk isolerend vermogen. Plisségordijnen bestaan uit een verduisterende, lichtdoorlatende of transparante stof die kan worden opgevouwen. Daarnaast bestaan er plisségordijnen met een honingraatplooi. Deze plisségordijnen zijn voorzien van een dubbele stofstructuur en ze helpen de lucht tussen de lagen van de bedekking in afzonderlijke cellen op te sluiten voor een betere isolatie. Wie in delen van het land verblijft waar de winters bijzonder streng zijn, worden plisségordijnen aanbevolen voor de ramen. Glas is zoals we weten een uiterst slechte isolator. Ze zorgen ervoor dat warme lucht gemakkelijk ontsnapt, waardoor de temperatuur binnen daalt. De kamer begint kil te worden en om de kou te verslaan laat je je kachels de klok rond werken en verbruik je meer stroom om het huis warm en comfortabel te houden. Het resultaat is terug te zien in de maandelijkse energiekosten die omhoogschieten. Honingraat plisségordijnen helpen de ramen beter te isoleren en voorkomen dat de warme lucht door de glazen ramen ontsnapt. De verwarming staat niet onder druk om meer stroom te verbruiken om zo het huis warm te houden, wat helpt de energiekosten laag te houden.

Behoefte aan lichtregeling & lichtblokkering

Verschillende kamers hebben verschillende behoeften op het gebied van lichtinval. Woonkamers en eetkamers houden van veel natuurlijk licht, maar de schittering en de harde zonnestralen zijn niet welkom omdat ze de kamers opwarmen en ook schade toebrengen aan meubels, inrichting en gezondheidsproblemen oproepen door de blootstelling aan UV stralen van de zon. Lichtdoorlatende plisségordijnen zijn een uitstekende keuze als raambekleding voor deze ruimtes. Ze laten voldoende natuurlijk licht door om een heldere en vrolijke sfeer te scheppen, maar verdoezelen de harde schitteringen van de zon.

Raambekleding voor de slaapkamer moet echter voldoen aan andere eisen. Slaapkamers zijn ruimtes in huis waar je je na een lange zware dag terugtrekt en waar je je lichaam en geest tot rust laat komen. Het is de plaats waar je slaapt en dus op je kwetsbaarst bent. De bezorgdheid om privacy is groot, net als de behoefte aan een perfecte sfeer waar lichaam en geest met gemak kunnen rusten. Ons lichaam heeft elke dag een stevige diepe slaap nodig van 8-10 uur en om goed te kunnen rusten heb je volledige duisternis nodig want licht kan je ogen en ook je hersenen storen.

Waarom donkere kamers beter zijn voor slaapkamers?

Een donkere kamer helpt bij een betere slaapcyclus. Het zal helpen de hormonen die nodig zijn om te slapen op het juiste moment te stimuleren in plaats van verkeerde signalen naar de hersenen te sturen. Je slaapcyclus vrijhouden van blootstelling aan licht zal je een heel eind op weg helpen om beter te slapen en ook sneller in slaap te vallen. Om overtollige lichtinval te beperken en een donkere en rustgevende sfeer in de kamer te creëren, worden verduisterende plisségordijnen aanbevolen. Plisségordijnen die verduisterend zijn, zijn gemaakt van stoffen die het binnenkomende licht blokkeren. Door ze op je ramen te monteren sluit je de kamer helemaal af en creëer je een nachtelijke omgeving, zelfs overdag als je je verloren slaap probeert in te halen. Verduisterende plisségordijnen verminderen ook lawaai van buiten dat anders je slaap zou kunnen verstoren tijdens de ochtenduren als iedereen op is.

https://www.raamdecoratie.com