Tramwerkplaats Educatie
Image default
Groothandel

Veilig vuurwerk afsteken na het vuurwerk bestellen in Krimpen aan den IJssel

Wanneer de jaarwisseling voor de deur staat, is het voor veel gezinnen en vriendengroepen tijd om vuurwerk te bestellen in Krimpen aan den IJssel. Tijdens het inluiden van het nieuwe jaar, is vuurwerk voor veel mensen een welkome toevoeging die verwondering en gezelligheid met zich meebrengt. Van jonge kinderen tot opa’s en oma’s: iedereen kan genieten van vuurwerk. Ga jij dit jaar ook vuurwerk bestellen in Rotterdam? Zorg dan wel dat je dit veilig doet. Je verlaagt het risico op ongelukken wanneer je je goed voorbereidt voordat je begint met vuurwerk afsteken.

Vuurwerk bestellen in Krimpen aan den IJssel? Bestel ook een bril en oordoppen mee

Veel mensen die vuurwerk bestellen in Rotterdam, gebruiken tijdens het afsteken hiervan een vuurwerkbril en oordoppen. Er kunnen vonken van het vuurwerk afkomen die blijvende oogschade kan veroorzaken, als je pech hebt. Een veiligheidsbril beschermt je ogen. Geef je kinderen ook een veiligheidsbril wanneer deze buiten staan tijdens de jaarwisseling. Ook oordoppen zijn belangrijk, vooral wanneer er knalvuurwerk in de omgeving wordt afgestoken. Er zijn steeds meer meldingen van mensen met blijvende gehoorschade, zoals een piep in de oren. Dit kun je gemakkelijk voorkomen door oordoppen in te doen.

Zoek een veilige plek op

Vuurwerk werkt door middel van ontstekingen. Er komt hier dus altijd een vonk bij kijken, waardoor het mogelijk is dat iets vlamvat. Wanneer je vuurwerk in Rotterdam hebt besteld, steek dit dan af op een plek waar niet te veel mensen op elkaar staan. Ook is het belangrijk dat er geen licht-ontvlambare spullen in de omgeving staan. Hou voor de zekerheid altijd een emmer met water of een brandblusser in de buurt.

Bewaar je vuurwerk niet in de buurt van je lichaam

Het is verleidelijk om je vuurwerk in je jas- of broekzak te bewaren. Toch is dit niet verstandig. Ben jij van plan om vuurwerk te bestellen in Rotterdam? Bewaar dit dan op een rustige, droge plek waar géén vonkjes bij kunnen komen. Vuurwerk bestellen voor een prachtig spektakel in Krimpen aan den IJssel en omstreken doe je bij Grootvuurwerk.