Tramwerkplaats Educatie
Image default
Groothandel

Een goed fornuis is een onmisbaar onderdeel van uw horeca apparatuur

Een kwalitatief hoogwaardig fornuis vormt de basis van uw horeca apparatuur uitrusting. Of u nu voor een gasfornuis of een elektrisch fornuis gaat, het apparaat is onmisbaar voor de keuken. Hier kookt u of uw kok het vaakst op. Gaat u een nieuwe horecagelegenheid opzetten of is de het horeca meubilair van uw huidige onderneming toe aan vervanging? Bij Horeca Megastore kiest u uit een breed assortiment uw horeca apparatuur en horeca meubilair. Neemt u voor het uitkiezen van een fornuis ruim de tijd en raadpleegt u eventueel de medewerkers van de groothandel.

Gasfornuizen

Net als wat betreft horeca meubilair bestaat er ook op het gebied van apparatuur een zee aan keuzemogelijkheden. Fornuizen kunt u grofweg verdelen in gas- en elektrische fornuizen. Bij Horeca Megastore vindt u gasfornuizen die op aardgas en gasfornuizen die op butaangas werken. Het voordeel van koken op gas is dat u de temperatuur hier feilloos mee kunt regelen. Zo heeft u altijd optimale controle over de temperatuur in de pan. Bovendien hoeft u met hedendaagse gasfornuizen niet meer met een aansteker of lucifer in de weer. U stelt het in werking met behulp van een handig ontstekingsmechanisme.

Elektrische fornuizen

Beschikt u niet over een gasaansluiting dan zoekt u tussen de horeca apparatuur op de website van Horeca Megastore naar een elektrische variant. Elektrische fornuizen worden in vergelijking met gasfornuizen wat langzamer warm en koelen ook minder snel af. Dit laatste betekent wel dat u langer gebruik kunt maken van de restwarmte. Handig wanneer u iets warm wilt houden of een sausje nog even door dient te pruttelen. Terwijl uw gasten in het door u nieuw aangeschafte horeca meubilair hun gerecht afwachten, zet u in de keuken ontspannen de puntjes op de i.

Ergonomisch werken

Degene die binnen uw onderneming het eten bereidt, staat het grootste gedeelte van zijn tijd achter het fornuis. Het is dus van groot belang dat dit soort horeca apparatuur prettig werkt. Denkt u ten eerste dus na over de hoeveelheid pitten waarover het toestel dient te beschikken. Kookt u regelmatig met veel pannen? Heeft u uw fornuis bij Horeca Megastore uitgekozen, zorgt u er dan voor dat deze op de juiste hoogte wordt afgesteld. Schaft u horeca apparatuur van steviger kaliber aan dan u voorheen had? Gaat u dan ook na of de afzuigkap afdoende werkt.