Tramwerkplaats Educatie
Image default
Groothandel

Dit moet u weten over PET flessen voor uw producten

Als u uw producten in PET flessen aanbiedt, levert u een belangrijke positieve bijdrage aan het milieu. Een PET fles is namelijk volledig biologisch afbreekbaar. Het materiaal kan worden hergebruikt en dat is een groot verschil met het plastic dat vroeger werd gebruikt. Niet afbreekbaar plastic is zelfs na tientallen jaren nog terug te vinden in het milieu en richt daar veel schade aan. Steeds meer producten worden daarom in PET flessen of andere verpakkingsvormen aangeboden die op milieuvriendelijke wijze zijn vervaardigd. U kunt hier ook voor kiezen als u een nieuw product op de markt brengt of de verpakking van een bestaand product wilt aanpassen.

PET flessen hebben nog meer voordelen

Niet alleen het milieu vaart erbij als u PET flessen gebruikt. Gebruikers zijn er vaak ook erg blij mee omdat een PET fles licht van gewicht is. Vroeger werd bijvoorbeeld frisdrank in glazen flessen verkocht. Dit had als groot nadeel dat de flessen erg zwaar waren. En ze konden natuurlijk stuk vallen. Een PET fles die op de grond valt blijft negen van de tien keer gewoon heel. Deze flessen worden meerdere malen hergebruikt als ze worden ingeleverd. Daarna worden deze flessen vernietigd en kunnen de grondstoffen opnieuw worden gebruikt. Dit scheelt natuurlijk een flinke hoeveelheid afval.

U kunt fraaie PET flessen bestellen bij een Nederlands bedrijf

Als u uw product ook in PET flessen wilt verkopen dan kunt u hiervoor terecht bij PET Power. Dit van oorsprong Nederlandse bedrijf is gevestigd in Etten-Leur en sinds de oprichting in 1995 uitgegroeid tot een multinational met wereldwijd duizenden klanten. Het bedrijf maakt sinds deze eeuw deel uit van een groot internationaal concern. U kunt contact opnemen met de vertegenwoordigers in Nederland als u een prijsopgave wilt voor het plaatsen van een order voor het laten maken van deze flessen.