Tramwerkplaats Educatie
Image default
Gezondheid

Wat moet je doen bij frozen shoulder klachten?

De frozen shoulder is een klacht die vaak voorkomt bij mensen. Er zijn verschillende oorzaken mogelijk, waardoor het altijd verstandig is om een arts te raadplegen als je last hebt van frozen shoulder klachten. Je kan dan terecht op fysiotherapie. Daarnaast zijn er diverse hulpmiddeltjes zoals frozen shoulder oefeningen welke je thuis kunt doen of bij de fysio. Het is belangrijk dat je je arm blijft bewegen. Dit heeft te maken met de weefsels in de pees. Wanneer er te weining beweging in gehouden wordt, kan er juist een ontsteking ontstaan en wordt de pijn alleen maar erger.

Wat is een frozen shoulder precies?

Een frozen shoulder is een aandoening van de schouder waarbij beweging en kracht in de schouder afnemen. Hierdoor kan je arm niet meer goed omhoog of naar buiten draaien. De oorzaak hiervan is onbekend. De klachten treden meestal op na een blessure, operatie of ziekte. Vaak gaat de frozen shoulder vanzelf over na enkele maanden tot jaren. In sommige gevallen is er wel fysiotherapie nodig.

Oorzaken frozen shoulder klachten

– een ongeluk of operatie aan de schouder, – zwangerschap en borstvoeding, – diabetes type I of II, ouder dan 60 jaar met osteoporose (botontkalking), – reuma, artritis.

Behandeling frozen shoulder klachten

De behandeling van frozen shoulder klachten bestaat uit oefentherapie, manuele therapie. De fysiotherapeut zal samen met jou kijken wat het beste bij jou past. Er worden frozen shoulder oefeningen uitgevoerd die je thuis kunt doen of in de fysiotherapie studio.

Verder is er een aantal hulpmiddeltjes zoals frozen shoulder bandage, frozen shoulder compressie kousen en frozen schouder Beweegbandage.

Je zal merken dat door het doelbewust uitvoeren van deze oefeningen je pijn sneller vermindert en steeds beter gaat functioneren. Hierdoor kan je leven weer op de rit komen.

Wil je meer weten over frozen shoulder? neem direct contact met ons op voor een afspraak in één van onze fysiotherapie studio’s.