Tramwerkplaats Educatie
Image default
Bedrijven

De meest gevraagde programmeertalen voor ict vacatures

Om te werken in de ICT, is het vaak vanzelfsprekend dat je kennis hebt met computers en enige programmeertalen. Maar het gebied van ICT loopt zover uiteen dat het niet voor elk beroep binnen de branche nodig is om programmeertalen te kennen. Toch is het handig om deze talen wel te leren, als je nog zoekt naar een baan binnen de ICT, zoals bijvoorbeeld front-end of backend developer. Hieronder vind je meer uitleg over de meest gevraagde talen die het goed doen bij de sollicitatie voor ict vacatures.

PHP

Voor het bouwen van websites kan je niet ver komen zonder gebruik te maken van PHP. Met deze taal kan je dynamische websites maken, waar je jouw bezoekers kan laten interageren met de gegevens in verschillende databases. PHP runt alle code op een aparte server en niet op de browser van de bezoeker, waardoor je een snelle website kan garanderen.

Python

Python is één van de bekendste programmeertaal en het is er ook eentje met een Nederlandse achtergrond. Zo werd de taal ontwikkelt door Guido van Rossum in 1991, waarna het is uitgegroeid tot het imperium dat het nu is. Het wordt vaak gezien als een makkelijke taal om te leren, maar een moeilijke taal om meester over te worden. Ook zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos met deze taal, waardoor je het overal kan terugvinden. Van websites en big data, tot kunstmatige intelligentie en robotica, Python heeft overal wel een vinger in de pap.

Java

Een andere taal die fel begeerd wordt in de ict markt, is Java. Deze taal wordt tegenwoordig in vrijwel dezelfde mate gebruikt als Python, maar in eerdere jaren was deze taal de absolute allesoverheerser. Developers voor Java zijn nog steeds erg gewild, waardoor je met deze kennis nog jarenlang verzekerd zal zijn van werk als je hier ict vacatures voor vind.

https://www.ictvacatures.me/