Tramwerkplaats Educatie
Image default
Vervoer en transport

Waarom een elektrische auto leasen?

Dat elektrische auto’s zijn gekomen om te blijven kun je niet meer heen. Naast de revolutionaire elektrische auto’s van Tesla zijn er nu steeds meer grote automerken die EV’s (elektrische voertuigen) produceren. Dit is natuurlijk een gevolg van het groeiende bewustzijn rondom het effect van autorijden op het milieu. Elektrische auto’s zijn vaak relatief duur in aanschaf, waardoor veel mensen kiezen voor elektrische auto leasen. Maar waarom kies je voor leasen? Lees verder en ontdek!

Wat zijn de voordelen van een elektrische auto leasen?

Er zijn meerdere voordelen aan het leasen van een elektrische auto, hieronder heb ik ze voor je op een rijtje gezet:

Bespaar op brandstofkosten

Bij een elektrische auto hoef je niet te tanken. Dit voordeel is nu relevanter dan ooit met de hoge brandstofprijzen. In Groot-Brittannië is het zelfs erg lastig om brandstof te krijgen door logistieke problemen. Wanneer je elektrisch rijdt kun je de auto gewoon thuis opladen.

Bespaar op belastingen

Om het gebruik van elektrische auto’s te stimuleren zijn EV’s nog vrijgesteld van BPM (belasting op personenauto’s en motorrijwielen). Dit geld tot 2025, dus je kunt er nog even van profiteren als je nu een elektrische auto leaset.

Lage bijtelling

Voor elektrische auto’s geldt een bijtelling van 8% tot een catalogusprijs van €45.000,00. Daarboven is de bijtelling 22%. Dit is aanzienlijk lager dan bij conventionele auto’s. Hiermee bespaar je dus aanzienlijk.

Fiscale voordelen

Bij de aanschaf van een elektrische auto kom je mogelijk in aanmerking voor fiscale voordelen. Voor het leasen van een elektrische auto is dit minder relevant, echter is de rente van financial lease wel fiscaal berekenbaar. Verder hebben elektrische auto’s over het algemeen minder onderhoudskosten.

Kies jij voor een elektrische auto?

Het leasen van een elektrische auto kent dus nogal wat voordelen. Er zijn verschillende type elektrische auto’s die je kunt leasen, vaak met een stoer uiterlijk. Zo kun je de nieuwe Kia EV6 leasen bij Mobility Service Nederland.