Tramwerkplaats Educatie
Image default
Bedrijven

Scheiden als u een eigen onderneming heeft

Een scheiding is natuurlijk een heftig proces. Behalve dat er veel emoties bij komen kijken, moeten er ook veel zaken geregeld worden. Voordat u de handtekening zult zetten onder de papieren, kunt u het best met uw partner de volgende zaken bespreken.

Mediator kosten en adviezen

De afgelopen jaren bent u voor veel dingen samen verantwoordelijk geweest waarover u afspraken moet maken voor de toekomst. Zo heeft u wellicht samen een huis en gekocht of heeft u kinderen gekregen. Het kan ook zijn dat uw allebei werkzaam bent in een onderneming die u samen heeft opgesteld. Voordat u een advocaat inschakelt, kunt u hier ook al samen over spreken en hierover al wat dingen op papier zetten. Komt u er niet uit dan kunt u ook informeren naar de kosten voor een mediator. Deze bemiddelt niet namens één van u, maar kijkt naar wat het best is voor uw beiden en uw situatie.

Eigen bedrijf en scheiden

Zeker als u een eigen bedrijf heeft, zijn de kosten voor een mediator het waard om tot een goede regeling te komen. Wellicht is het nodig dat u uw partner moet uitkopen als deze betrokken is bij uw bedrijf en dan is het natuurlijk fijn om tot een beslissing te komen waar u allebei achter staat. Hij heeft bijvoorbeeld zicht op de financiële situatie van zowel u als uw partner, waardoor hij uw helder gevolgen van bepaalde beslissingen zal kunnen uitleggen. Hiermee bespaart uw mediator kosten voor advocaten, waarbij de afhandeling maanden langer kan duren.

Een voordeel kan zijn dat een mediator beter zicht heeft op uw inkomsten, waardoor eenvoudiger de hoogte van partneralimentatie kan worden bepaald. In dit geval is het ook aan te raden om een financieel specialist te raadplegen. De mediator zal ook uw huwelijkse voorwaarden bekijken om te zien wat u zelf heeft vastgelegd toen u uw bedrijf startte. Het kan zijn dat u die mettertijd uit het oog verloren bent en ze over het een of ander meer duidelijkheid kunnen bieden. Bent u getrouwd in gemeenschap van goederen, dan zal ook de waarde van de onderneming tussen u beide worden verdeeld. Ook in dit geval kan uw mediator u kosten besparen door een goede regeling te treffen.

https://mediatorkaart.nl/kosten-mediator/