Tramwerkplaats Educatie
Image default
Gezondheid

Een aantal redenen waarom een wandelcoach goed werkt

Ben jij in een burn-out terecht gekomen en zoek je een goede manier om de burn-out te behandelen? Dan is wandelcoaching wellicht iets voor je. Een wandelcoach gaat samen met je de natuur in om over je burn-out te praten. Deze manier van coaching is erg effectief aangezien het een laagdrempelige manier is om over je burn-out te spreken. Wanneer je tegenover elkaar in een kantoortje zit en het te zakelijk voor je aanvoelt, is de kans dat je dichtklapt groot. Buiten in de natuur werk je direct aan je ontspanning en tijdens het lopen ontstaat er een ongedwongen en fijne sfeer. In deze blog lees je wat de redenen achter het succes van wandelcoaching zijn.

Wat maakt wandelcoaching uniek?

Het is aan te raden om een bepaalde manier van begeleiding voor jezelf te regelen op het moment dat je met een burn-out te maken krijgt. Je zou voor een psycholoog of een burn-out coach kunnen kiezen, maar een wandelcoach is ook zeker aan te bevelen. Wandelcoaching is therapie en ontspanning in één. De natuur heeft een kalmerend effect op de mens en is bewezen erg effectief in het verbeteren van je mentale en fysieke gezondheid. Wanneer jij je in de natuur bevindt heb je een vrolijkere stemming, kun jij je beter concentreren en verlaagt de bloeddruk en neemt het aantal stresshormonen in je lichaam af. Door te wandelen in de natuur word je uit je dagelijkse omgeving gehaald en dit helpt je om emoties, ervaringen en gedachten onder ogen te kunnen komen. Daarnaast worden je zintuigen tijdens een wandeling in het bos of op het strand positief geprikkeld. De geur van de natuur geeft je een veilig gevoel. Het kan bevrijdend voelen om de wind door je haren te voelen gaan en de stilte of juist de geluiden van de natuur zorgen ervoor dat je ontspant.

 

Werk samen met de wandelcoach aan jezelf

De wandelcoach heeft een opleiding gevolgd om jou bij burn-out of stressklachten te kunnen begeleiden. Door met een wandelcoach over je klachten te spreken, kom je tot belangrijke inzichten. Zo kun je er tijdens een begeleide wandeling achter komen wat je écht fijn vindt om te doen. Je leert zaken relativeren en leert meer bewust te zijn van je reactie op bepaalde situaties. Daarnaast geeft het bewegen tijdens de wandelingen je rust en leidt het je af van alles wat zich in je hoofd en lichaam afspeelt. Ben je op zoek naar een ervaren en fijne wandelcoach in Amsterdam? Neem dan contact met ze op.

https://www.liberi.nl