Tramwerkplaats Educatie
Image default
Bedrijven

Inkoop elektrische takel en handtakel

Wil je hijsmiddelen inkopen, zoals een elektrische takel en een handtakel? Dan kun je daarvoor bij verschillende dealers terecht. Wil je een perfecte inkoop van hijsmiddelen voor jouw bedrijf? Let dan op een aantal zaken die van belang zijn. Heb je bijvoorbeeld al aan onderstaande aandachtspunten gedacht?

Betrouwbaarheid

Dealers van hijsmiddelen hebben een bepaalde betrouwbaarheid opgebouwd in de loop van de jaren. Er zijn echter ook dealers met een hele slechte reputatie. Vaak zie je aan bijvoorbeeld online reviews wel of een dealer betrouwbaar is of niet. Daarnaast tellen natuurlijk de ervaringen van anderen, die je kent, met een dealer ook mee. Dat zijn toch de meest echte en meest betrouwbare bronnen vaak.

Het assortiment

Het is fijn als je jouw inkoop bij dezelfde dealer kunt doen. Vaak krijg je dan ook een bepaalde klantenkorting, waardoor de eventueel prijsnadelen al snel kunnen wegvallen. Waar je verder op let is het assortiment dat de dealer biedt: is er alles verkrijgbaar wat je aan hijsmiddelen nodig hebt? Sluit het niet helemaal aan: dan kun je altijd nog een telefoontje plegen om te vragen of ze een bepaald product ook kunnen leveren. Dealers met hijsmiddelen werken veelal met een beperkte voorraad oftewel, ze doen veel aan dropshipping. Het is vaak geen probleem om iets te bestellen.

Het kan wel zijn dat een dealer gebonden is aan een aantal merken, waar ze afspraken mee hebben gemaakt.

De prijs

Hoewel in een goed contract vaak een korting zit, kan dat sommige prijsverschillen niet compenseren. Het is belangrijk om op de kwaliteit te letten, maar als het kan: let dan ook op de prijs. Uiteindelijk kun je je geld natuurlijk maar 1 keer uitgeven.

De levertijd

Behalve voor kleine producten is de levertijd bij hijsmiddelen vaak niet relevant. Je weet wanneer je wel iets nieuws nodig hebt. Het is natuurlijk een ander verhaal als er een productiestop dreigt te komen door de levertijd. Maar dit is bij hijsmiddelen zoals een bovenloopkraan minder snel van toepassing.