Tramwerkplaats Educatie
Image default
Auto's en Motoren

Dashcam

Veel mensen weten wat dashcams zijn, maar beseffen niet hoe groot de voordelen ervan zijn en wat een dashcam allemaal kan opleveren. De apparaten zijn er uiteraard in veel verschillende varianten, maar de grote voordelen komen bij ieder variant wel bij kijken. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook varianten waar u gebruik van kunt maken die in uw binnenspiegel gemonteerd zitten. Deze varianten zijn handig als u bijvoorbeeld wilt dat het apparaat niet storend is voor het oog en dat het niet gezien wordt door een eventuele misdadiger.

 

 

Waarom een dashcam?

Dat het handige apparaten zijn is wel bekend, maar wat zijn nou specifiek redenen om over te gaan tot de aanschaf van een dashcam? Het apparaat bevat een camera wat met zich meebrengt dat u vanuit uw auto naar voren toe filmt. Wat u als bestuurder ziet, ziet de camera in principe dus ook. Als u dan bijvoorbeeld terecht komt in een verkeersongeval waarbij u duidelijk ziet dat u gelijk heeft kan de dashcam ervoor zorgen dat dat ook op beeld staat. Dit is een bewijsstuk waar bijvoorbeeld uw verzekering veel waarde aan zal hechten.

Het apparaat zorgt op deze manier dat u sneller gelijk krijgt in de zaak, sneller uw schadevergoeding ontvangt en in sommige gevallen zelfs een hogere vergoeding ontvangt. Verder zijn er varianten die ook verder filmen als u geparkeerd bent. Zo een variant is bijvoorbeeld handig als u een camera wilt hebben voor een eventuele inbraak.

 

 

Nieuwe dashcam functionaliteiten

Zoals gezegd kunt u er vandaag de dag ook voor kiezen een variant te nemen die in uw binnenspiegel zit gemonteerd. Dit is een populaire keuze omdat de camera op deze manier niet storend is voor het oog en onopvallend filmt. Daarnaast is een functie die vele varianten hebben de G-sensor. Deze sensor neemt schokken waar, bijvoorbeeld gedurende een ongeluk. Indien u dan een ongeluk maakt neemt de sensor dit waar en stelt het meteen alle gemaakte beelden veilig. Verder hebben bepaalde dashcams ook de mogelijkheid om foto’s te maken. Ook de kwaliteit van het beeld kan per variant verschillen. Veel varianten zijn Full HD. Tot slot zijn er nog microfoonfuncties die bij sommige varianten aanwezig zijn en kunnen bepaalde varianten verder filmen wanneer u uw voertuig heeft geparkeerd.