Tramwerkplaats Educatie
Image default
Dienstverlening

Therapieën met elektrostimulatie zijn zeer doeltreffend

Pijn verminderen, doorbloeding verbeteren en spieren trainen, dit kan allemaal met behulp van elektrostimulatie. Deze therapie is niet alleen zeer geschikt voor sporters maar ook voor mensen met een verminderde mobiliteit of volledige verlamming.

Elektrostimulatie zorgt voor een activering van de spieren zonder dat je deze zelf beweegt. De spieren activeren door kleine stroomstootjes die totaal niet pijnlijk zijn. Therapieën met elektrostimulatie worden veelvuldig ingezet door artsen, waaronder bij de pijnpoli en fysiotherapeuten. Het heeft dan ook vele voordelen en kan ingezet worden bij:

  • Chronische pijn en acute pijn. Effectief bij onder andere rugpijn, hoofdpijn, gewrichtspijn, pijn tijdens de bevalling en vele overige toepassingen
  • Spierherstel en spiertraining. Voorkomt spierafbraak en zorgt voor een goede opbouw van spieren, bijvoorbeeld wanneer je zelf de spieren niet kunt trainen vanwege een blessure of na een ongeval
  • Verbetering van de stofwisseling en afvallen. Moeilijk bereikbare gebieden, waaronder de taille, kunnen door middel van elektrostimulatie eenvoudig bereikt worden
  • Huidversteviging. Een aanzienlijke vermindering van cellulitis
  • Bekkenbodem training. Ideaal na de bevalling of wanneer je last krijgt met incontinentieproblemen

Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie

Een behandeling met elektrostimulatie is een tens behandeling. Tens staat voor transcutane elektrische neuro stimulatie. Met een tens behandeling wordt het pijnsignaal via de huid beïnvloed. Op de plek waar je de pijn ervaart plak je elektroden pleisters op je huid. Deze speciale elektroden pleisters zijn door middel van kleine snoertjes aan een tens apparaat verbonden. Dit tens apparaat geeft de stroomsignalen af die ervoor zorgen dat de pijn sterk verminderd.  

De veilige en zwakke stroomsignalen beïnvloeden de pijnsignalen die richting de hersenen gaan. Hierdoor treed een verstoring op en bereiken de pijnsignalen de hersenen niet of vele malen minder. Ons lichaam reageert ook op de stroomsignalen door endorfine aan te maken, de lichaamseigen pijn dempende stof. Ook ontspannen de spieren zich.

Verschillende tens apparaten zijn te huur en te koop via tens.nl. In veel gevallen ontvang je van je zorgverzekering een totale of gedeeltelijke vergoeding wanneer je aanvullend verzekerd bent.

Heb je nog vragen of weet je niet zeker of de tens therapie iets voor jou is? Wij geven graag antwoord en helpen je verder.

https://tens.nl/