De mogelijkheden van een smartboard

Tramwerkplaats-educatie

Een smartboard wordt tegenwoordig ook wel een digibord genoemd. Beide benamingen slaan op één en hetzelfde product. De borden lijken op de traditionele whiteboard, en bieden de mogelijkheid om erop te schrijven. Wat de smartboard uniek maakt is dat het mogelijk is om teksten erop te schrijven; op te slaan, en te wissen. Hieronder gaan we wat meer informatie beschrijven over de smartboard. Of wilt u liever gelijk een smartboard huren?

Touchscreen

De opvolger van het smartboard; de touchscreen. Het verschil tussen een smartboard en een touchscreen is dat deze met de hand bestuurd kan worden. Voor het gebruik van een touchscreen is een beamer een benodigde. De lichtbron zich in het scherm zelf verwerkt. De touchscreen borden zijn verwerkt met herkenning voor twee dingen: pennen en vingers. Het is mogelijk om deze technologie met meerdere mensen tegelijkertijd te gebruiken. Touchscreen borden worden veel in scholen gebruikt, en het voordeel van de touchscreen is dat je de aandacht van de kinderen er makkelijker en langer bij kan houden.

Hoe plaats je zo’n smartboard of touchscreen bord?

Het plaatsen van een bord is voor de meeste mensen niet gemakkelijk. Maar bij aanschaf- of huur van een bord komt er vaak een monteur mee om het bord te monteren. Bij Faas Media wordt er altijd een team van vakmensen meegestuurd om alle wensen te voorzien. Zij zullen ervoor zorgen dat het bord – en de beamer goed geïnstalleerd worden en de software perfect werken loopt. Alles wordt tot in de puntjes geregeld achtergelaten. Bent u ook geïnteresseerd in het huren van een smartboard? Klik dan op de website van jfad voor meer informatie.