Tramwerkplaats Educatie
Image default
Electronica en Computers

De voordelen van een elektrische step

De voordelen van een elektrische step

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien rijden, die steps die bijna net zo snel gaan als een elektrische fiets tegenwoordig. Niet alleen zijn ze in ons land ontzettend populair, maar ook in allerlei andere landen wordt er regelmatig gekozen voor het gebruik van een elektrische step, in plaats van voor een fiets. Met name in de grote steden is de step daarom dus ook enorm populair. Maar wat maakt het nu dat deze step zo handig is? Om je een idee te geven waarom, hebben we een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet.

 

Wanneer je kiest voor een elektrische step, ben je natuurlijk vele malen sneller op de plaats van bestemming. Wel dien je er rekening mee te houden dat het niet overal is toegestaan om er de openbare weg mee te betreden en zijn er ook exemplaren die helemaal verboden zijn. Heb je een step die wel is goedgekeurd door de RWD, dan biedt dit natuurlijk tal van voordelen. Zo ben je sneller op de locatie en kun je de step ook gemakkelijk mee in de auto nemen. Ideaal bijvoorbeeld wanneer je op vakantie gaat naar een camping, zodat je met de step verse broodjes kunt gaan halen.

 

Zo kies je de juiste step

Iedereen wil natuurlijk de Beste elektrische step. Maar hoe zorg je ervoor dat je kiest voor het beste exemplaar? Belangrijk is allereerst om voor jezelf te bepalen waar je de step voor wilt gaan gebruiken. Gebruik je deze alleen voor wat kleine afstanden, dan is de actieradius wat minder relevant, dan wanneer je er dagelijks mee door te binnenstad van Amsterdam wilt kunnen rijden. Gelukkig vind je daarom bij 5top een uitgebreide review van de verschillende modellen die beschikbaar zijn, zodat je op basis van je eigen wensen een bijpassend model kunt vinden die voldoet aan als jouw wensen en eisen.