Tramwerkplaats Educatie
Image default
Aanbiedingen

Aanhangwagen voor motor

Waarom zou je een aanhangwagen voor je motor gebruiken, terwijl je ook gewoon met je motor ergens naartoe kan rijden? Iedere motorrijder kent het wel, die uren achter elkaar aan op die saaie snelweg. Als je niet iedere keer hetzelfde rondje wil rijden, dan zal je wel uren moeten rijden op de snelweg. 

Met een motortrailer rijdt je gemakkelijk twee of drie motoren overal naartoe. Je kan dus gezellig met z’n allen in hetzelfde voertuig zitten en niet alle saaie kilometers alleen rijden. 

 

Ga op vakantie met je motor. Wil je onvergetelijke ritten maken tussen de bergen? Maar is het weer eens regenachtig weer in Nederland? Rijdt dan met je motortrailer het mooie weer tegemoet. 

 

Natuurlijk is een aanhangwagen voor motoren niet alleen voor plezier ritjes, maar kan je ook je motoren meenemen om een wedstrijd mee te rijden. Deze mogen namelijk ook niet op de openbare weg rijden. 

Heb je een motor waar je heel voorzichtig mee bent en neem je deze alleen mee naar shows? Gebruik dan een motoraanhanger om zeker te zijn dat de motor altijd in een nette staat verkeerd. 

Multifunctioneel

Je zou toch bijna denken dat een aanhangwagen voor motor alleen geschikt is voor motoren. Maar niets minder waar. De aanhangers zijn toch echt multifunctioneel. De aanhanger is geschikt voor het vervoeren van brommers, scooters en crossmotoren. 

De zakbare motortrailer

De zakbare motoraanhanger is geschikt voor het vervoeren van natuurlijk motoren maar ook quads, zitmaaiers en kleine voertuigen.  

Zoals je ziet kan je met een motortrailer allerlei verschillende voertuigen vervoeren. 

Gesloten aanhanger

Wij hebben hier in Nederland helaas vaak te doen met slecht en nat weer. En in de regen wil je natuurlijk niet op je motor zitten. Of heb je een mooie motor voor shows? Die moet natuurlijk wel veilig een droog vervoerd kunnen worden. 

Een gesloten motoraanhanger is eigenlijk een normale hoge aanhangwagen waarin je steady stands monteerd waardoor het een aanhangwagen voor een motor wordt.  

Geremd of ongeremd

Er zitten niet veel onderdelen op een motortrailer. Deze aanhangers hebben dus in verhouding een laag eigen gewicht. Dit zorgt ervoor dat ze een hoog netto laadvermogen hebben. Zelfs bij de 750 kg variant. Door gebruik te maken van een 750 kg aanhanger voorkom je dat je ook nog een aanhangwagen rijbewijs nodig bent. De lichte aanhangers zijn er geremd en ongeremd.

Heb je toch een zwaardere aanhanger nodig, dat kan natuurlijk ook. Deze zijn wel geremd. Deze liggen wel fijner achter de auto en ze zijn natuurlijk ook een stuk veiliger omdat ze met de auto mee remmen. 

Opvouwbare motortrailer

Heb je geen ruimte meer over in je garage door je motoren? Daar past dan geen aanhanger meer bij natuurlijk. Hiervoor zijn er opvouwbare aanhangers, die je gemakkelijk in een hoek kan wegzetten. Deze zijn gemaakt van licht materiaal, dat maakt ze erg handzaam. Het nadeel van deze modellen is dat deze ook minder sterk zijn. Deze kunnen dus niet zwaar worden beladen. 

 

Heb je nog vragen over een motor aanhangwagen of ben je blij geworden van het idee dat je weer leuke ritten kunt maken of eindelijk weer een race te kunnen rijden. Klik dan op de bovenstaande link en vind verdere informatie over de aanhangwagen voor motor. 

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/