Tramwerkplaats Educatie
Image default
Dienstverlening

Gehard glas voor thuis

Huisinrichting en meubeltrends hebben een lange weg afgelegd. Van hout tot metalen en nu glas, er zijn stijlvolle ontwerpen die uw interieur direct kunnen verfraaien. 

Tegenwoordig is het gebruik van glas erg populair geworden bij huiseigenaren omdat het niet alleen schoonheid en gratie toevoegt aan het decor, maar ook de functionaliteit van de ruimte vergroot. Als echter geen hoogwaardig glasmateriaal wordt gebruikt, kan dit een ernstig veiligheidsrisico vormen. Daarom is het voor huiseigenaren belangrijk om te investeren in kwaliteitsglas dat breuk- en letselvrij is. Gehard glas is de perfecte oplossing voor al uw zorgen. Hieronder staan ​​de belangrijkste redenen om ervoor te kiezen in plaats van andere glasmaterialen:

 

Sterk materiaal

Glas werd altijd aangeduid als een kwetsbaar materiaal. Met moderne technologische vooruitgang is het tegenwoordig echter een van de sterkste materialen. Gehard glas is vijf keer sterker dan gewoon glas en kan dus zonder breuk worden belast. Deze veilige en veerkrachtige kwaliteit van gehard glas maakt het perfect geschikt voor woningen, vooral die met jonge kinderen.

 

Versterkt glas

Gehard glas wordt vervaardigd door normaal glas bloot te stellen aan extreme hitte. Het glas wordt dan snel afgekoeld. Door het snelle verwarmings- en koelproces verandert de chemische samenstelling van het glas, waardoor het veerkrachtiger wordt.

 

Veilig

Een ander voordeel van het gebruik van dit glas ten opzichte van andere soorten glas is dat in een situatie van ernstige inslag, waardoor het kan breken, het glas niet in splinters / scherven versplintert. Het brokkelt eerder af tot hele kleine, stompe steentjes. Dit verkleint de kans op letsel aanzienlijk. Gegloeid glas daarentegen breekt in lange, scherpe punten en kan ernstig letsel veroorzaken.

 

Schokbestendig

De schokbestendigheid van gehard glas maakt het een veiligere optie om in te investeren. Het voegt een gevoel van veiligheid toe aan de ruimte. Bovendien kunnen deuren en ramen die zijn bevestigd met gehard glas, worden aangepast om een ​​geluidswerende oplossing te bieden, waardoor het een perfecte keuze is voor elke ruimte / buurt. Een ander voordeel van het kiezen van dit materiaal is dat het zeer flexibel en veelzijdig is, zodat u het kunt aanpassen aan uw keuze en vereisten.