Tramwerkplaats Educatie
Image default
Bedrijven

Grondwaterpeil meten

Grondwaterpeil meten of opvragen?

Meten of opvragen? Ga jij het grondwaterpeil in je omgeving zelf opmeten of opvragen bij de instanties? Zelf opmeten kan heel eenvoudig bij MeetH2O, een bedrijf dat waterstandmeters verkoopt. Verschillende sensors hebben ze in het assortiment, waaronder de akoestische sensor (MeetH2O-W genoemd) en de druksensor, MeetH2O-D. De sensors meten de grondwaterstanden en jij krijgt online alle meetgegevens. Zonder dat je extra software hoeft te kopen.

Laag grondwaterpeil

In de eerste maanden van 2019 was het grondwaterpeil in veel Nederlandse gemeenten dramatisch laag. De actuele stand laat zien dat het grondwaterpeil nog steeds te laag is voor de tijd van het jaar.

Grondwaterstanden opvragen

Op de websites van gemeenten kun je grondwaterstanden makkelijk inzien. Echter staan niet alle locaties op de kaart. Die gegevens kun je opvragen bij het DINO-loket. Daarvoor betaal je wel een kleine vergoeding. Diverse gemeenten hebben een grondwatermeetnet opgebouwd of uitgebreid om zo het grondwaterpeil te monitoren. Gemeenten kunnen daardoor wateroverlast en onderlast voorkomen of maatregelen nemen als dat nodig is. Je kunt het grondwaterpeil dus ook zelf meten met MeetH2O.

Meet MeetH2O

MeetH2O meet grondwaterstanden. Voor veel organisaties, bedrijven, overheden is het belangrijk dat ze inzicht krijgen in het grondwaterpeil door hun werkzaamheden.

https://www.meeth2o.nl/

Gerelateerde artikelen

Veraderruimte Utrecht voor zakelijke bijeenkomsten

Van den Akker Glaszetters voor zorgvuldige, professionele glaswerkzaamheden

Uw persoonlijke MBA. Makkelijk en snel.