Tramwerkplaats Educatie
Bedrijven

Een dak die je kunt openen en sluiten

Wanneer je kiest voor een schuifdak heb je een dak die je kunt openen en sluiten zoals een raam. Voor het openen en sluiten van een schuifdak heb je schakelaar of knop die je kunt gebruiken.

Voordelen

Een schuifdak brengt een aantal voordelen met zich mee en een aantal nadelen. Een voordeel is dat je het schuifdak kunt openen om frisse lucht naar binnen te laten en dit is vooral handig in de zomer wanneer het heel warm is buiten. Bovendien is een schuifdak van glas gemaakt en is het huis overdag zo goed verlicht. Met een druk op de knop open je het schuifdak en met een druk op de knop sluit je het weer.

Laten installeren

Als je een schuifdak koopt moet je een aannemer inhuren om het te laten installeren. Voor het installeren ervan moet namelijk een deel van het dak verwijderd worden. De aannemer zal in de afmetingen van het schuifdak een gat snijden in het dak. Het is daarna een kwestie van het aanpassen van het dak zodat het schuifdak erin geplaatst kan worden. Als je wil weten wat dit gaat kosten kun je hiervoor een offerte aanvragen.