Tramwerkplaats Educatie
Image default
Aanbiedingen

De 4 voordelen van het digitaal lesgeven!

Heb jij al te maken met digitaal lesgeven? Sinds de opkomst van technologie en internet is digitaal lesgeven een steeds populairdere manier geworden om kennis te delen en vaardigheden te ontwikkelen. Of je nu op afstand studeert of gewoon op zoek bent naar flexibiliteit, digitaal lesgeven biedt veel voordelen ten opzichte van fysiek lesgeven.

 

Van interactieve mogelijkheden tot kosteneffectiviteit, er zijn talloze redenen waarom steeds meer onderwijsinstellingen overstappen op digitaal lesgeven, zoals bijvoorbeeld het programma van smart2scool.com. Benieuwd welke voordelen er nu allemaal zijn bij digitaal lesgeven? We hebben de belangrijkste zes voordelen voor je op een rijtje gezet!

 

1. Flexibiliteit

Digitaal lesgeven biedt flexibiliteit voor zowel docenten als studenten. Docenten kunnen bijvoorbeeld op afstand lesgeven en leerlingen kunnen de lessen volgen op het moment dat het hen het beste uitkomt. Dit komt vooral veel voor op mbo-studies en op hogescholen. Op de basisschool en middelbare school is het voor je persoonlijke ontwikkeling nog belangrijk om gewoon naar school te gaan en met andere mensen om te gaan!

 

2. Kostenbesparing

Naast dat digitaal lesgeven flexibel is, kan het ook kostenbesparend zijn voor verschillende onderwijsinstellingen. Er zijn namelijk minder kosten voor bijvoorbeeld de huur van leslokalen en er is minder reistijd voor docenten.

 

Maar daarnaast hoef je dus ook geen dure boeken meer aan te schaffen, die je na een tijd weer moet vervangen voor een nieuwere versie. Als je digitaal les krijgt, kan de lesstof op elk moment worden geüpload, zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste lesstof, zonder dat je hier weer een nieuw boek of schrift moet aanschaffen.

 

3. Toegankelijkheid

 

Ook kan digitaal lesgeven helpen om het onderwijs toegankelijker te maken voor verschillende studenten. Denk bijvoorbeeld aan studenten die niet fysiek aanwezig kunnen zijn door bijvoorbeeld een handicap, ziekte of persoonlijke omstandigheden. Het voordeel van digitaal lesgeven is dat ze dan wel gewoon de lessen kunnen bijwonen en niets missen van de stof wanneer ze fysiek niet aanwezig kunnen zijn.

 

4. Interactieve mogelijkheden

Het leuke aan digitaal lesgeven zijn de interactieve mogelijkheden. Digitaal lesgeven biedt namelijk nieuwe mogelijkheden voor interactie tussen docenten en studenten. Denk bijvoorbeeld aan chatfuncties met emoji’s, forums, maar ook spelvormen. Zo maak je de lessen niet alleen maar leuk, maar leren de studenten ook nog eens op een andere manier!

 

https://www.smart2scool.com