Tramwerkplaats Educatie
Image default
Aanbiedingen

Hoe je zelf paddo's kunt kweken

Ben jij benieuwd naar de magische wereld van paddo’s, maar weet je niet waar je moet beginnen? Het kweken van je eigen paddenstoelen kan een leuke en interessante ervaring zijn die je kunt delen met vrienden of gewoon voor jezelf kunt houden. In deze blog delen we stap voor stap hoe je jouw eigen paddo’s kunt kweken. En als je geen zin hebt om alles zelf uit te zoeken, kun je gemakkelijk bij 24high een growkit aanschaffen!

 

Stap 1: Kies je paddenstoelen.

Je hebt verschillende soorten paddenstoelen om uit te kiezen. Als beginner is de psilocybe cubensis het gemakkelijkst te kweken. Je kunt deze paddenstoel kiezen om te beginnen met je kweekproject. Het is belangrijk om inspiratie op te doen voordat je begint om de beste paddenstoel te kiezen die bij jou past.

 

Stap 2: Kies de juiste substraten.

Om paddo’s te laten groeien, heb je substraat nodig. Dit is het voedingsmedium waarop de paddenstoelen groeien. De meest voorkomende substraten zijn rogge, mest en vermiculiet. 

 

Stap 3: Bereid de growkit voor.

Als je ervoor kiest om een growkit bij 24high aan te schaffen, hoef je deze stap niet zelf te doen. De growkit is al voor je klaargemaakt. Als je zelf een growkit wilt maken, volg dan deze stappen. Vul de plastic zak met je gekozen substraat. Leeg de sporen van de paddenstoel in de zak en meng alles goed door elkaar. Zorg ervoor dat het substraat vochtig is en sluit de zak vervolgens luchtdicht af.

 

Stap 4: Laat de paddenstoelen groeien.

Je kunt je growkit in een kweektent of op een schaduwrijke plaats zetten. Zorg ervoor dat de temperatuur en vochtigheidsgraad goed zijn om de paddenstoelen te laten groeien. Het is belangrijk om geduldig te zijn. De eerste tekenen van groei kunnen tot twee weken na het opzetten van de growkit duren. Zodra de paddenstoelen beginnen te groeien, kun je ze laten zitten tot ze volgroeid zijn.

 

Stap 5: Oogst en bewaar de paddenstoelen.

Het is belangrijk om de paddenstoelen op het juiste moment te oogsten. Dit houdt in dat je de paddenstoelen moet oogsten voordat ze rijp worden. Pluk ze voorzichtig van de growkit en bewaar ze op een koele, droge plaats. Na het oogsten kun je opnieuw beginnen met het kweken van meer paddenstoelen door nieuwe sporen aan het substraat toe te voegen.