Tramwerkplaats Educatie
Image default
Aanbiedingen

2 manieren om uw beschikbare magazijnruimte beter te benutten

Wat we bij veel bedrijven met een groot magazijn helaas zien, is dat de beschikbare magazijnruimte niet goed wordt benut. Bij veel bedrijven valt er nog een hoop winst te behalen op het gebied van een efficiënte inrichting van het magazijn. Ondernemers die klagen over een gebrek aan opslagruimte hebben het vaak niet door dat die ruimte er wel degelijk is, maar dat het op dit moment niet volledig benut kan worden omdat de indeling van het magazijn te wensen over laat. Kampt u ook met ruimtegebrek? Kijk dan eerst even of u aan de hand van onderstaande twee tips uw beschikbare magazijnruimte beter kunt benutten.

Creëer meer opslagruimte met plafondhoge magazijnstellingen

Plafondhoge magazijnstellingen zijn een ideale manier om de beschikbare magazijnruimte tot de allerlaatste millimeter te benutten. In vergelijking met standaard woonhuizen hebben magazijnen, maar ook fabriekshallen bijvoorbeeld, een vrij hoog plafond. Wanneer u hier stellingen plaatst die tot slechts halverwege de ruimte komen, dan blijft er behoorlijk wat ruimte onbenut. Plafondhoge magazijnstellingen, daarentegen, reiken tot het plafond, waardoor alle ruimte optimaal benut wordt. Het voordeel van stellingen is dat u met relatief weinig vloeroppervlak veel opslagruimte voor uw goederen kunt creëren. Zeker dus wanneer deze stellingen tot aan het plafond reiken.

Ga van 500m2 naar 1000m2 vloeroppervlak met een verdiepingsvloer

In sommige gevallen is het plafond van uw magazijn zo hoog, dat plafondhoge magazijnstellingen niet echt praktisch zijn. Hoe hoger u in de ruimte komt, hoe ingewikkelder het zal zijn om de goederen veilig en verantwoord op de stelling te plaatsen. Om nog maar te zwijgen over het moment dat diezelfde goederen weer naar beneden gehaald moeten worden. Een verdiepingsvloer van Nolte Mezzanine kan in zulke gevallen een veel betere uitkomst bieden. Met zo’n vloer wordt er als het ware een soort extra verdieping gecreëerd in de bestaande magazijnruimte. Deze zelfdragende vloer wordt zonder ondersteuning van pilaren tussen het dak en de vloer van het magazijn geplaatst. In de volksmond staat het dan ook beter bekend als een tussenvloer. Met een verdiepingsvloer kunt u het vloeroppervlak eenvoudig, snel en op een relatief betaalbare manier verdubbelen.

https://www.noltemezzanine.nl/