Tramwerkplaats Educatie
Image default
Zakelijk

ERP software voor op de werkplaats

De software voor uw werkplaats synchroniseert CRM, administratie en inkoop op een centrale en veilige plek in de Cloud. 

De werkplaats is het hart van de onderneming waar het allemaal gebeurd. Maar om genoeg tijd over te houden om daadwerkelijk hands on daar bezig te zijn moeten ook alle taken daar omheen worden afgehandeld. Dat is precies waar software voor de werkplaats bij kan helpen. 

Het maakt dan niet uit of de werkplaats ingericht is om te werken aan auto’s of boten. Het is in alle gevallen zo dat de administratieve werkzaamheden tijd kosten die niet factureerbaar zijn en dus de winst van de onderneming minimaliseert. Met de handige functionaliteiten van de software wordt het beheer van de shop een stuk eenvoudiger en bespaart tijd en geld. 

Beheren van de workflow

Alle gegevens omtrent uw onderneming worden opgeslagen op een centrale plek. Dit geeft het grote voordeel dat met een aantal slim ingerichte dashboards u een compleet overzicht heeft van wat er allemaal gaande is in het bedrijf. Zo bent u op de hoogte van de vorderingen van reparaties, weet u hoeveel er van ieder product op voorraad is, wie er ingepland staan om te werken en of alle facturen al betaald zijn.

Klantencontact

In de software is contactbeheer opgenomen. Dit houdt in dat de gegevens van uw klanten als telefoonnummer en adres hier worden opgeslagen. Dit biedt tegelijkertijd de mogelijkheid om met ze te communiceren zonder dat daar heel veel tijd in gaat zitten. Zo kan er via mail of sms automatisch berichten worden toegezonden. Denk hierbij aan een herinnering van een afspraak of een jaarlijkse onderhoudsbeurt maar ook als een factuur te lang open staat kan hier een automatisch bericht over worden gestuurd. 

Online afspraak plannen

In de software zit de mogelijkheid om een online een afspraak in te plannen. Op uw website komt een agenda te staan die voor iedereen toegankelijk is. Hier kan men kiezen uit de nog openstaande tijden en zichzelf inplannen. Hierbij laat men alle gegevens achter en kan van te voren aangeven wat het probleem is. Dankzij een koppeling worden al deze gegeven in het systeem geladen en is iedereen binnen het bedrijf op de hoogte.

Integraties

Om uw systeem compleet te optimaliseren voor uw onderneming en de niche waar deze zich in bevindt zijn er integraties mogelijk. Afhankelijk van uw specialisatie zijn er vele mogelijkheden zoals bij een auto werkplaats zijn er koppelingen mogelijk om informatie over de auto op te vragen. Ook zijn er koppelingen mogelijk met de groothandels. Zo kunt u snel onderdelen bestellen en krijgt u altijd een actuele prijs en verzend mogelijkheden. 

Om uw administratie volledig te stroomlijnen zijn er integraties ontwikkeld met de meeste boekhoudprogramma’s. Wanneer u een factuur ontvangt of eruit stuurt wordt dit ook geregistreerd in de boekhoudsoftware. Zo is uw balans altijd up to date en hoeft daar niet nog extra tijd aan worden besteedt. Zeker als u een externe boekhouder heeft hoeft u hier nooit meer naar om te kijken.

Een goed werkend systeem op gebied van bedrijfssoftware is van Fast Forward. Het omvat veel systemen wat voor ieder bedrijf veel te bieden heeft.