Tramwerkplaats Educatie
Image default
Woning en Tuin

Wat te doen met een wespennest?

Iedereen heeft er weleens last van gehad, wespen. Wanneer dit één of twee wespen zijn valt er nog te leven met het probleem. Dit verandert echter al snel wanneer je een wespennest in of rondom je huis of bedrijf hebt. Er vliegen dan dagelijks honderden wespen langs en in je woning of bedrijf. Wie ooit gestoken is door een wesp weet hoe vervelend dit is. Erger nog, een wespensteek kan dodelijk zijn voor iemand die allergisch is. Daarom geven we je alvast een aantal tips om een wespennest te verwijderen.

Waar bouwen de wespen hun nest?

Je ziet steeds vaker wespen in je tuin en je denkt last te hebben van een wespennest, maar waar zit dit nest dan? Een wespenkoningin gaat altijd op zoek naar een rustige beschutte plek om haar nest te bouwen in het voorjaar. Denk hierbij aan:

  • De dakrand van je woning of bedrijf

  • In of rondom je schoorsteen

  • In een slaapkamer

  • In de spouwmuur

  • In de struiken in je tuin

  • In de garage

Let wel op wanneer je zelf op zoek gaat naar het wespennest. Wespen kunnen erg agressief worden wanneer je dicht bij hun nest in de buurt komt. Vertrouw je het niet? Schakel dan een bestrijder in en ga niet zelf op zoek. 

Tips wespennest verwijderen

  1. De eerste tip die we je geven is meteen de belangrijkste, ga niet zelf een wespennest verwijderen maar schakel een professional in. Er zijn al veel mensen in het ziekenhuis beland en zelfs overleden doordat ze zelf een wespennest wilden verwijderen. Doe dit dus niet!

  2. Let op met het gebruik van wespenpoeder. Je moet het poeder namelijk aanbrengen in de opening van het nest. Deze opening bevindt zich vaak aan de onderkant van het nest. Wanneer je hier met een bus wespenpoeder aankomt kunnen de wespen defensief reageren en agressief worden. Zonder beschermende kleding kan dit je enorm veel wespensteken en een tripje naar het ziekenhuis opleveren. Pas dus op!

  3. Probeer een wespennest niet te verbranden, verdrinken of kapot te slaan. Dit zal honderden wespen tegelijk op je af jagen die allemaal bereid zijn hun nest met huid en haar te verdedigen. Doe dit dus nooit!

  4. Wat je wel kunt doen is een beginnend wespennest in het voorjaar verwijderen. Het nest is dan nog maar klein. Je kunt het nest dan wegsnijden en in een bak met water verdrinken.

Hoe gaat een bestrijder te werk?

Heb je nu last van een wespennest in of rondom je huis of bedrijf? Ga dan niet zelf aan de slag maar schakel een bestrijder in om dit professioneel en veilig op te lossen. Twijfel dus niet en bel of mail een bestrijder bij jou in de buurt bij een wespennest!

https://beestjeskwijt.nl/ongedierte/wespennest-verwijderen