Tramwerkplaats Educatie
Image default
Dienstverlening

Creëer een natuurlijk geschoren haarstijl met micro haar pigmentatie

Heeft u door een aandoening of haarziekte te maken gekregen met haaruitval? Het is begrijpelijk dat u zich hierbij niet erg comfortabel voelt en eventuele stappen wilt ondernemen om dit te camoufleren. Een methode die steeds vaker gebruikt wordt hiervoor is micro haar pigmentatie. Deze innovatieve maar niet chirurgische behandeling kan bijvoorbeeld worden toegepast wanneer u littekens of haarverlies wilt camoufleren. Deze techniek bootst microstoppeltjes of haarstoppels na zodat u de look krijgt van een natuurlijk geschoren haarstijl. Micro haar pigmentatie wordt ook wel een stoppel tattoo genoemd.

Een micro haar pigmentatie is haast niet van echt te onderscheiden

Micro haar pigmentatie valt bijna niet van echt haar te onderscheiden. Op de website van de Nederlandse Haarstichting vindt u meer informatie over de behandelmethode. Hierbij wordt het advies gegeven om altijd een behandelende kliniek in te schakelen die over voldoende ervaring en expertise beschikt. Het maakt niet uit welke haarkleur u heeft. Een micro haar pigmentatie wordt hier volledig op aangepast. Zelfs blond haar kan worden nagebootst. Echter moet altijd wel de kleur die gepigmenteerd wordt donkerder zijn dan de huidskleur. Een goed en verzorgd uiterlijk zorgt ervoor dat u voldoende zelfvertrouwen heeft. Dit is niet alleen zo voor gezonde mensen maar ook voor iedereen die ziek is. Wanneer u een haarziekte heeft, valt vaak het haar uit. De Nederlandse Haarstichting biedt graag ondersteuning aan iedereen die last heeft van deze vervelende aandoeningen.

Kies ervoor om haar te doneren

Vindt u een micro haar pigmentatie niet het gewenste effect hebben? Het is ook mogelijk om te kiezen voor haarwerken of een pruik. Bij De Nederlandse Haarstichting zijn in totaal 350 kapperszaken aangesloten. Hier worden mensen met korting of soms zelfs gratis geknipt als zij haar willen doneren. Bent u zelf iemand die haar wil doneren? Zoek op de website van De Nederlandse Haarstichting naar een kapper bij u in de omgeving. U kunt het haar dat u wilt doneren naar het volgende adres sturen:

Nederlandse Haarstichting

Thomas Mannsingel 86

2553 DA Den Haag

https://www.haarstichting.nl