Tramwerkplaats Educatie
Image default
Auto's en Motoren

Wat is chip-tuning?

Heb je ooit gehoord van deze populaire auto-racingactiviteit, bekend als chip-tuning? Dacht je dat het een goede activiteit was om een deel van te maken? Nou, als je het dan hebt gedaan, heb je het erg veel aangezien, wat de meeste mensen niet weten, is dat in het begin van de jaren negentig de Amerikaanse regering nieuwe brandstofvoorschriften introduceerde die kwam als gevolg van de wereldwijde oliecrisis. Dit betekende dat de brandstof waarin je in je auto lager en efficiënter zou zijn, wat betekende dat het besturen van een auto niet alleen veiliger was, maar ook comfortabeler.

 

Dus de regeringen introduceerden de brandstofinspuiting in auto’s en om de auto’s te maken, liet de regering meer bedrijven toe om bedrijven te experimenteren met turbo-opladen en chipping met hoge snelheid. Turbo-opladen is wanneer u een auto neemt die een natuurlijk lager volume van brandstof en turbo-laadt het om een hogere drukverhoging te creëren, die het volume van brandstof verhoogt dat in de motor kan worden geplaatst. Het resultaat is een verhoogd paardenvermogen, meer kracht en koppel, verhoogde acceleratie en het vermogen om meer brandstof te verbranden en dit is wat bekend staat als chiptuning of turbo-opladen.

 

De reden waarom mensen echter deelnemen aan een dergelijke activiteit is om de prestaties van hun auto te proberen te veranderen door de basismake-up van de motoren te veranderen.

Misschien denk je dat dit een beetje vreemd klinkt, maar de reden waarom sommige mensen afspoelen, is omdat de motor mogelijk niet op zijn potentieel presteert, of het kan mogelijk niet correct worden uitgevoerd. De timing kan bijvoorbeeld onjuist zijn, of de distributieriem kan oud zijn, of de starterkoppeling kan slecht of zelfs versleten zijn. De chips die mensen op de motor kunnen aantrekken, kunnen de pk van maximaal 20% verbeteren, maar dit zal afhangen van de gebruikte motor en de exacte methode van verbetering. De timing kan bijvoorbeeld worden gewijzigd door extra timing aan de hoofdlagers toe te voegen of de hoeveelheid smering op de motor aan te passen.

 

Er zijn twee belangrijke manieren waarop chip-tuning kan helpen met het brandstofverbruik, waarbij men gewoon de manier kan verbeteren, de auto brandt brandstof. Naarmate auto’s ouder worden, hebben ze de neiging om de macht te verliezen omdat de efficiëntie van de interne verbrandingsmotor begint te dalen, wat voornamelijk wordt veroorzaakt door de vermindering van de cilinderdruk. Dit zorgt ervoor dat de hoeveelheid brandstof per cyclus wordt verbrand om in de loop van de tijd af te dalen, wat resulteert in minder energie voor de bestuurder om met hun auto met te rijden. Door het wijzigen van de hoeveelheid compressie en het verlagen van de hoeveelheid verplaatsing van de motor kan per cyclus maken, kunt u helpen voorkomen dat dit gebeurt.

Dit kan worden bereikt door de compressieverhouding te verhogen, of de verplaatsing af te draaien, die de auto soepeler en met meer kracht worden uitgevoerd.

 

Het tweede voordeel dat mensen krijgen van chip-afstemming is dat het kan helpen om hun auto’s te verbeteren. Zoals eerder vermeld, hangt de uitvoering van de motor af van hoe goed het is geoptimaliseerd voor kracht. Daarom, als u de pk van uw auto kunt verhogen, ziet u waarschijnlijk een verbetering van de hoeveelheid kracht die u van uw motor kunt krijgen. Chip-tuners maken meestal wijzigingen in het ontwerp van de motoren, maar sommige kunnen het zelfs doen met een softwareprogramma. Er zijn programma’s die gratis kunnen worden gedownload waarmee u deze wijzigingen kunt aanbrengen.

 

Chip Tuning wordt niet aanbevolen voor dieselmotoren, die een ander mechanisme hebben dan normale motoren. Aangezien er minder metaal is dat wordt gebruikt in het brandstofsysteem van een dieselmotor, kan het moeilijker zijn voor een tuner om met de vereiste wijzigingen te komen. Als u de prestaties van uw auto wilt vergroten, kunt u overwegen om een methode te gebruiken die u in staat stelt om de pk van de pk zonder enige wijzigingen aan uw motor te vergroten. Met behulp van software die dit voor u doet, kunt u een ton geld besparen, evenals het mogelijk maken om deze verandering in de privacy van uw eigen huis uit te voeren. Voordat je probeert je auto te laten trucs doen, is het niet ontworpen om te doen, misschien wil je het eens proberen door je chip op te tunen.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance