Nederland wordt overspoeld met Duitse diesels

Tramwerkplaats-educatie

Afgelopen maand is er verklaard dat Nederland overspoeld wordt met Duitse Diesels. Er zijn nieuwe Duitse maatregelen getroffen, waarbij een bezitter van een oude dieselauto 6.000 euro kan opstrijken. Dit zou ertoe leiden dat er ongeveer 1,2 miljoen Duitse dieselauto’s in de verkoop gaan. Natuurlijk zal van dit aantal een groot deel naar Nederland geïmporteerd worden. Zo importeert ook Saab Arnhem zulke auto’s. 

In de Media

Volgens RTL Nieuws zijn er vorig jaar al zo’n 34.000 nieuwe Duitse diesels bijgekomen op de Nederlandse autowegen. Dit is geen rare keuze van de consument, want een Duitse auto zou tot 40% kunnen schelen in kosten. Wanneer er dus nog meer geïmporteerd gaat worden vanuit Duitsland zullen de kosten alleen maar terugvallen. Dit stimuleert direct tot aankoop, en stimuleert de concurrentie voor autobedrijven in Nederland. Die directe concurrentie stimuleert gelijk de lage prijsstelling voor vooral dieselauto’s. Uiteindelijk is dit dus goed voor de consument, en ook goed voor de Nederlandse koopkracht. Het enige wat wel nadelig is, is dat de plaatselijke dealers er een nadeel van gaan voelen als ze niet omschakelen.

Garage Jelsma omgeving Duiven

Een van de dealers die wel is omgeschakeld is Garage Jelsma. Dit is een autodealer met veel verschillende occasions, zoals eentje in Duiven. Garage Jelsma heeft grote showrooms met heel veel verschillende soorten auto’s in het aanbod. Wilt u nou ook meer te weten komen over een van de betere garages in Gelderland? Bekijk dan snel onze website en hopelijk zien we u binnenkort terug op een van onze occasions waar ons personeel u hartelijk zal ontvangen.