Tramwerkplaats Educatie
Image default
Aanbiedingen

Kolomzwenkkraan of wandzwenkkraan: welke kraan past het beste bij jouw werkplaats?

Bij het inrichten van een werkplaats kan een zwenkkraan een waardevolle toevoeging zijn aan de werkomgeving. Zwenkkranen kunnen makkelijk zware lasten verplaatsen in een kleinere ruimte. Daarnaast werken zwenkkranen erg snel, waardoor ze tijd- en energiebesparend zijn. De zwenkkraan bestaat daarnaast ook in verschillende uitvoeringen, waardoor er altijd een kraan bestaat die het beste binnen jouw werkplaats past.

 

Kolomzwenkkraan

Bij de keuze voor een kolomzwenkkraan wordt de kraan doormiddel van een vaste kolom op de werkplaats bevestigd. Kolomzwenkkranen zijn dus een goede keuze wanneer er hijswerkzaamheden op een vaste plek plaats moeten vinden.  De kolomzwenkkraan heeft een laadvermogen van 30 tot 2000kg en een uitlading van 2 tot 7 meter. 

 

Wandzwenkkraan

Behoefte aan een kraan die iets minder ruimte in beslag neemt? Ga dan voor een wandzwenkkraan. Deze kranen kunnen makkelijk bevestigd worden aan een muur of bestaande kolom. De hijscapaciteit en lengte wordt aangepast op de wensen van de koper, binnen het gewicht van 30 tot 1500kg en een lengte van 2 tot 8 meter.

 

Bovengebouwd of ondergebouwd?

Wanneer er een keuze gemaakt is tussen een kolomzwenkkraan of een wandzwenkkraan is er nog een andere belangrijke keuze te maken. Voor zowel de kolomzwenkkraan als de wandzwenkkraan bestaan er een bovengebouwde en een ondergebouwde uitvoering. Wanneer men zo ruimtebesparend mogelijk te werk wil gaan is de bovengebouwde optie de beste keuze. De ondergebouwde zwenkkraan behoeft een iets grotere investering, maar zou wel een betere prijs-kwaliteit verhouding hebben.

 

Andere kraansystemen

Mochten kolomzwenkkranen of wandzwenkkranen toch niet helemaal zijn waar je naar op zoek bent, dan zijn er nog genoeg andere kraansystemen op de markt. Zo bestaan er bijvoorbeeld ook nog hangloopkranen, die aan het plafond of aan een stalen frame bevestigd kunnen worden en over objecten heen kunnen rollen. Daarnaast zijn er ook nog bovenloopkranen, de echte krachtpatsers onder de kranen. Opzoek naar een mobielere optie? Ga dan voor een verrijdbare portaalkraan. Er is voor ieder wat naar keuze!

https://www.adaklein.nl/zwenkkranen/