Laat dyslexie behandelen door professionals

Tramwerkplaats-educatie

Heeft u of uw kind dyslexie? Of vermoedt u dit omdat uw kind of uzelf problemen heeft met lezen of schrijven? Laat het dan onderzoeken. Is er dyslexie vastgesteld? Dan kunt u de dyslexie laten behandelen. Zo leert u of uw kind er goed mee om te gaan. U of uw kind kunnen er veel voordeel bij hebben, op bijvoorbeeld werk of school. Dyslexie kan veel problemen veroorzaken. Het is niet alleen zo dat lezen en schrijven problematisch zijn; het heeft ook een psychologisch effect, vooral bij kinderen Deze en eventuele andere problemen kunnen voor een groot deel weggenomen of verminderd worden door dyslexie te laten behandelen door professionals.

Hier krijgt uw kind de juiste behandeling

Dyslexie behandelen bij kinderen is heel belangrijk. Wanneer dit namelijk niet gebeurt kunnen ze namelijk een leerachterstand oplopen waardoor ook het zelfvertrouwen kan afnemen. Wanneer er dyslexie wordt vastgesteld en er een duidelijke aanpak volgt, kunnen er bepaalde zaken in de les aangepast worden. Op deze manier kan het kind gewoon meedoen met de rest van de klas. Wanneer er vermoed wordt dat een kind dyslexie heeft, wordt er eerst onderzoek uitgevoerd om dit vast te stellen. Aan de hand daarvan wordt er gekeken naar de juiste behandelingen en oefeningen. Extra leesoefeningen kunnen het kind bijvoorbeeld al een eind op weg helpen. Door het aanpakken van dyslexie profiteert het kind hier niet alleen op school van, maar ook later bij een eventuele vervolgopleiding en in het bedrijfsleven.

Ga langs bij een specialist

Wilt u de dyslexie van uw kind of van uzelf laten behandelen? Dit kan al door extra leesoefeningen te doen en hierin te trainen. Vraag hierbij, als u in Noord-Brabant woont, om de deskundige begeleiding van de specialisten van Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal. Zij helpen uw kind of uzelf graag met dyslexie om te gaan en hebben hier speciale oefeningen en behandelingen voor. Voor meer informatie bezoekt u de website van dit instituut in Roosendaal (Noord-Brabant). Ook de kosten die aan een dergelijke behandeling met zich meebrengt, kunt u op de website vinden. Bij vragen kunt u uiteraard contact opnemen met deze organisatie.

https://dyslexieinstituutroosendaal.nl/