Tramwerkplaats Educatie
Image default
Gezondheid

Fysiotherapie bij diabetes en andere chronische aandoeningen

Wist u dat bijna de helft van de Nederlanders last heeft van een chronische aandoening? Vaak zijn dit nek- en rugklachten -steeds veroorzaakt door zwaar werk en een verkeerde werkhouding-, maar ook chronische hart- en vaatziekten, COPD en diabetes komen vaak voor. Voor die laatste aandoening is het mogelijk fysiotherapie bij diabetes te volgen bij het Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark. Alhoewel genezing daarmee niet mogelijk is, helpt het wel de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden.

Het programma fysiotherapie bij diabetes

Bij het hierboven genoemde fysiotherapeutische centrum worden tal van behandelingen aangeboden. De meeste, zoals dry needling nabij Veenendaal, betreffen individuele behandelingen. Een deel van de therapieën vindt in groepsvorm plaats. Dit is in het geval van fysiotherapie bij diabetes ook zo. Het programma heeft een duur van twaalf weken en wordt uitgevoerd door een speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeut. Niet alleen beweegt u tijdens de bijeenkomsten, ook krijgt u oefeningen mee naar huis en ontvangt u nuttige leefstijladviezen.

Fysiotherapeutische behandelingen voor andere chronische aandoeningen

Het Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark mag zich het meest veelzijdige behandelcentrum van de regio noemen. Het biedt tal van specialismen, waaronder ook ademtherapie, bekkentherapie, kinderfysiotherapie, manuele therapie en dry needling in de buurt van Veenendaal. Dry needling in regio Veenendaal is geschikt voor de behandeling van acute spierproblemen -bijvoorbeeld veroorzaakt door sportblessures-, maar ook bij chronische spierproblemen. Vaak geeft een eerste behandeling al opmerkelijke verlichting. Fysiotherapie wordt ook in het geval van chronische aandoeningen niet uit de basisverzekering vergoed. Het centrum hanteert echter heldere prijzen en duidelijke communicatie hieromtrent.

Het belang van bewegen bij chronische aandoeningen

Over het belang van bewegen bij personen met een chronische aandoening wordt steeds meer bekend. Het advies is dan ook altijd matig te blijven bewegen. De behandelaars die u fysiotherapie bij diabetes aanbieden, zijn er speciaal om u hierin te ondersteunen. Bovendien is een behandeling in groepsverband een goede stok achter de deur voor personen die anders mindere motivatie zouden hebben.

Gerelateerde artikelen

6 tips om je mentale gezondheid te verbeteren

Goede mindfulness in Apeldoorn

Wat is spiritualiteit nu echt?