Tramwerkplaats Educatie
Image default
Dieren

Tips van de hondentrimmer in Den Haag

Een afspraak maken bij de ervaren hondentrimmer in Den Haag is een goede manier om je viervoeter te voorzien van een lekkere behandeling waarbij hij of zij zich even helemaal mag overgeven aan de handen van de hondentrimmer in Den Haag. Zeker kan je hier terecht wanneer je hond weer eens toe is aan een goede verzorging van de vacht. Dat is een onderdeel van de behandelingen die er wordt aangeboden dat echt heel belangrijk is. De vacht van een hond is voor de hond zelf ook een belangrijk onderdeel, omdat het de hond waar houdt, maar tegelijkertijd ook voor veel ergernis kan zorgen, omdat de huid bijvoorbeeld gaat jeuken, er te veel haar zit en dit in de weg zit of dat de vacht in de klitten gaat zitten. Voor een goede verzorging van de vacht moet je bij de hondentrimmer in Den Haag zijn. 

Winter

De vacht van de hond beschermt de hond voor kou en warmte, maar houdt bijvoorbeeld de hond in de winter warm en in de zomer weer koel. Je hoeft dus niet te denken dat je de hond helemaal kaal moet scheren in de zomer, want het beschermt de hond juist tegen de extreme warmte. Daarnaast is het goed om een hond niet in het zonlicht te leggen en de hond juist op bijvoorbeeld een natte handdoek of een koele mat in de schaduw te liggen. Op die manier kan de hond goed afkoelen. Via de buik, de voetzolen en de tong kan de hond de warmte kwijt. Je moet de hond nooit zomaar voorzien van een koude bak water of in het koude water laten springen, dit kan zorgen voor een stilstand van het hart van de hond. 

Advies

De hondentrimmer in Den Haag weet heel veel van dit soort zaken en kan dus niet alleen maar de hond goed behandelen en de vacht aanpakken, maar zal je ook advies geven over diverse zaken omtrent uw viervoeter. Niet alleen maar over de huid, maar ook andere tips kunnen je worden gegeven door de ervaren hondentrimmer in Den Haag.