Tramwerkplaats Educatie
Image default
Dienstverlening

Manieren om elektriciteit te besparen

U kunt op verschillende manieren het energieverbruik van uw huishouden verminderen en de energiebesparing vergroten, van eenvoudige gedragsveranderingen tot uitgebreide verbeteringen. Energie besparen wordt voornamelijk gedaan om twee redenen: besparen op energierekeningen en het milieu beschermen. Er zijn inderdaad veel eenvoudige en effectieve methoden om in huis energie te besparen. Zoek tussen de gerenommeerde Elektriciens Arnhem of u een woning heeft in deze stad en maak uw woning energiezuiniger.

Schakel apparaten uit die elektriciteit afvoeren

Anderen weten niet dat wanneer uw elektronische apparaten zijn uitgeschakeld, ze nog steeds tot 75% van hun elektriciteit verbruiken. Hoogstwaarschijnlijk zal een eenvoudige rondleiding door uw huis op zijn minst een paar aangesloten items onthullen die u niet gebruikt. Tv’s, computers en consoles voor videogames zijn voorbeelden van elektrische apparaten die stand-by staan. In afwachting van gebruik verbruiken veel van deze apparaten een kleine hoeveelheid elektriciteit. Elektrische apparaten die elektriciteit verbruiken, zijn te herkennen aan een stand-bystand of een klein lampje dat gloeit in afwachting van gebruik. U kunt energie besparen door ze aan de muur uit te zetten wanneer u ze niet gebruikt. Ondanks de kleine hoeveelheid elektriciteit die ze verbruiken, kan deze zich toch ophopen. Pas op voor oude apparaten die niet zo energiezuinig zijn.

Omarm natuurlijk licht meer

Laat de zon naar binnen schijnen door je gordijnen te openen! Probeer in plaats van overdag kunstlicht te gebruiken zoveel mogelijk natuurlijk licht. Het maakt niet uit waar je werkt of waar je woont, hetzelfde geldt. Je hebt meer kans om de jaloezieën omhoog te doen als ze worden blootgesteld aan natuurlijk licht. Zorg ervoor dat natuurlijk licht uw bureau binnenstroomt door uw werkruimte dienovereenkomstig in te delen. Schakel indien mogelijk de bovenverlichting uit. Je kunt ook een zuinige bureaulamp gebruiken wanneer je extra verlichting nodig hebt.

Schakel de lichten uit wanneer niet in gebruik

Eenvoudig, gemakkelijk en praktisch, dit is de gemakkelijkste manier om elektriciteit te besparen. Misschien wilt u gaan bijhouden hoeveel lampen er op een bepaald moment in uw huis branden. Zorg ervoor dat je maar een bepaald aantal lampen tegelijk nodig hebt. Elke keer dat je een kamer verlaat, doe je het licht uit. Gebruik gloeilampen die niet hoeven op te warmen voor ruimtes waar lampen kort worden gebruikt. De verpakking moet dit aangeven. U kunt ook proberen uw gezin ’s nachts slechts één of twee kamers te laten gebruiken in plaats van zich door uw huis te verspreiden en de lichten altijd aan te houden.

 

Gerelateerde artikelen

Gehard glas voor thuis

Ontwerp uw naambord online bij de Naambordenspecialist

Bedrijfscoach