Tramwerkplaats Educatie
Image default
Dienstverlening

Een hardcover boek drukken en de mogelijke bindtechnieken

Wilt u een hardcover boek drukken, dan kunt u bij De Beste Boekdrukkers uw specifieke wensen aangeven. Zo kunt u overleggen over de drukmethode, het papier en het papierformaat, maar ook over de toe te passen bindtechniek. Wilt u een hardcover boek drukken, dan heeft u ook wat betreft dat laatste aspect keuzemogelijkheden genoeg. De ideale manier van inbinden is niet alleen afhankelijk van de persoonlijke voorkeur, maar wordt ook mede bepaald door de manier waarop uw boek gebruikt zal worden. Een aantal veelgebruikte bindtechnieken zetten wij graag voor u op een rijtje.

Een hardcover boek drukken met behulp van de Otabind techniek

Laat u een hardcover boek drukken, dan kunt u dat bij De Beste Boekdrukkers laten doen volgens de Otabind bindwijze. Deze bindtechniek kan zowel genaaid als garenloos worden uitgevoerd. De Otabind techniek zorgt ervoor dat u het boek, eenmaal opengeslagen, zonder problemen vlak neer kunt leggen. In plaats van op de rug van het boekblok (alle pagina’s samen), wordt de harde kaft op de eerste en de laatste pagina daarvan vastgemaakt. Zo blijft ook de rug van het boek onbeschadigd.

De Wire-O bindvorm

Ook de Wire-O bindvorm is een vaak toegepaste bindtechniek. Laat u een hardcover boek drukken en volgens deze methode binden, dan wordt uw werk voorzien van een ringband van stevig staal. Ook hiermee wordt een optimale vlakliggendheid bereikt. Tijdens het lezen heeft u dus geen last van een constant dichtklappend boek. De Wire-O techniek is vooral handig voor studie- en werkboeken, zodat de gebruikers ervan hun handen vrij hebben. Ook voor kalenders en agenda’s wordt deze techniek overigens vaak gebruikt.

De meest traditionele boekbindtechniek: genaaid gebonden

Behalve voor de modernste technieken bent u bij De Beste Boekdrukkers uiteraard ook aan het juiste adres voor de oorspronkelijke bindwijze van boeken. Volgens velen is een genaaid gebonden boek pas het ‘echte’ boek. Laat u een hardcover boek drukken en op deze manier binden, dan wordt uw titel van een harde band voorzien. Ook hier is niet de rug, maar zijn de schutbladen aan het boekblok bevestigd. Ook dit leidt ertoe dat uw boek beter open blijft liggen.

https://www.debesteboekdrukkers.nl