Douglas hout garandeert u de nodige stevigheid

Tramwerkplaats-educatie

Door Douglas hout te gebruiken voor uw schutting, veranda, schuur of ander soort buitenproject, bent u zeker van de nodige stevigheid. Douglas hout is namelijk beroemd om zijn stevige en stabiele karakter. Mede door dit stevige karakter wordt dit houtsoort in menig tuin gebruikt. Ook voor overkappingen of het bekleden van uw gevel (dit wordt ook wel potdekselen genoemd), zijn Douglas planken zeer geschikt. Naast deze constructies kunt u het hout ook goed gebruiken voor het maken van tuinmeubelen. Het hout gaat zeer lang mee en blijft lang mooi. Ook kan het goed tegen verschillende weersomstandigheden.

Naast stevig, is Douglas hout ook gewoon erg mooi

Natuurlijk wilt u ook graag een mooi tuinmeubelstuk, mooie schutting of andersoortige tuinconstructie. Met Douglas hout voldoet uw constructie ook aan deze vereiste. Het houtsoort is namelijk erg mooi en heeft van nature een warme bruinrode teint. Uw tuinmeubel krijgt hierdoor ook een warme uitstraling. Als u liever een andere kleur hout heeft, dan laten Douglas planken zich ook uitstekend bewerken. Het houtsoort is hierdoor ook voor tuin- en klusbedrijven erg bruikbaar.

Verschillende soorten Douglas hout

U kunt bij Tuinhout Compleet terecht voor verschillende houtsoorten. Het hout is beschikbaar als plank, balk of paal. Naast Douglas planken kunt u ervoor nog veel meer soorten hout terecht. Ook zijn er materialen beschikbaar die u mogelijk nodig heeft bij het maken van uw tuininstructie. Denk bijvoorbeeld aan fundering, dekzeil, schroeven en nog veel meer soorten materiaal. De verschillende Douglas planken, balken en palen zijn in standaardmaten verkrijgbaar. Voor specifieke wensen kunt u het hout op maat laten zagen of schaven.

Duurzaam bosbeheer

Als u hout aanschaft afkomstig van zagerijen met een PEFC-certificaat, bent u zeker van een duurzame wijze van bomen kappen. Het certificaat staat namelijk voor duurzaam bosbeheer. Bij Tuinhout Compleet is al het hout afkomstig van dit soort gecertificeerde zagerijen.