Tramwerkplaats Educatie
Image default
Aanbiedingen

Hoe weet u hoeveel uw werk waard is?

vacatures

Praten over de hoogte van het salaris is altijd moeilijk – veel mensen aarzelen om collega’s te vertellen hoeveel ze verdienen, uit angst de niet erg prettige waarheid over het verschil in beloning te leren. Motiverende spreker Erin Lowry deelde tips om salaris beter te bespreken en legde uit waarom het belangrijk is om dat te doen.

“Vertel alsjeblieft aan niemand dat je een onderscheiding hebt gekregen”, zei de manager me met zachte stem, zoals hij gewoonlijk doet als hij praat over kantoorroddels. We hebben net een een-op-een gesprek in zijn kantoor afgerond, waar ik goed nieuws kreeg: ik was een van de gelukkigen die de prijs in ontvangst mocht nemen. Ik wist dat iedereen op kantoor zich vandaag de hele dag zou afvragen wie het had en wie niet. ‘Oké,’ mompelde ik terwijl ik het kantoor verliet.

Een paar uur later kwam een ​​collega naar me toe die me probeerde niet op te vallen en me op gedempte toon liet weten dat iemand van onze afdeling de onderscheiding niet had ontvangen. ‘Hoeveel heb je gekregen?’ Vroeg ze.

Ik aarzelde, omdat de manager zei dat ik niet over de prijs moest praten. Welke gevolgen wachten mij als ik haar noem? Wat gebeurt er als deze informatie wordt doorgegeven aan iemand die geen onderscheiding heeft gekregen?

Veel werknemers worden met dergelijke moeilijkheden geconfronteerd. Wat te doen als er een moeilijk gesprek over salaris en bonussen ontstaat?

We bespreken de financiën meestal alleen met de beste mensen. Maar in feite schaadt deze benadering ons alleen maar.

Ashley Feinstein Gerstley, auteur van Tidying Up Your Finances in 30 Days, gelooft dat het in ons beste belang is om te weten hoeveel onze collega’s verdienen. “Als we het niet weten, zullen bedrijven winnen”, zegt ze. “Openheid stelt ons in staat te weten hoe een bepaalde baan wordt geëvalueerd.”

Bovendien kan een open discussie de loonverschillen helpen aanpakken en eerlijke lonen aanmoedigen. Dergelijke gesprekken zijn echter verre van zo eenvoudig als ze lijken.

Volgens de arbeidsverhoudingswet kunnen de meeste (maar niet alle) werkgevers niet verhinderen dat hun werknemers lonen bespreken of hen ontslaan voor dergelijke gesprekken. Niet elk bedrijf houdt zich echter aan deze regels – vooral vaak vinden overtredingen plaats in particuliere organisaties.

Dus weeg, voordat u over compensatie begint, alle risico’s af en overweeg uw bedrijfscultuur.
Met wie moet je praten over salaris

Om een ​​goed idee te krijgen van hoeveel mensen in uw functie binnenkomen, moet u deze informatie van verschillende mensen krijgen – ten minste zes (idealiter drie mannen en drie vrouwen). Het personeel van uw afdeling moet natuurlijk vragen stellen over salaris.

Alex Dickinson, oprichter van Ask For It, raadt aan om ook contact op te nemen met branchegenoten van andere bedrijven. Hij denkt dat LinkedIn hiervoor van pas zal komen. Feinstein Gerstley raadt aan contact op te nemen met mensen die eerder uw functie bekleedden maar onlangs zijn gestopt. Vraag je vrienden of ze kennissen hebben die in jouw vakgebied hebben gewerkt. Het belangrijkste is dat je uiteindelijk informatie over het salaris krijgt van iemand die in een vergelijkbare functie heeft gewerkt (idealiter in dezelfde stad als jij).
Waar je een gesprek kunt beginnen

Salaris is een nogal glad onderwerp, dus het is beter om je op zo’n gesprek voor te bereiden. Dickinson stelt voor om het als volgt te beginnen:

“Ik doe nu een beetje onderzoek omdat [ik ga solliciteren voor loonsverhoging of me voorbereiden op een interview] …”
‘Ik denk dat je informatie hebt die me kan helpen …’ Leg uit waarom: De geïnterviewde heeft een vergelijkbare functie, werkte in die functie en kreeg promotie of huurde mensen in om je werk te doen.
‘Kunt u ons iets vertellen over de situatie met het salaris in uw functie?’ Als je met een personeelsfunctionaris praat, zeg hem dan: “Ik denk erover om zo en zo een salaris te vragen. Denk je dat ze normaal is? ‘

U kunt uw beroep (als u een brief schrijft) beëindigen met de woorden “Ik zal mijn resultaten later graag met u delen”. Dickinson denkt dat deze uitdrukking vooral goed werkt bij vreemden, omdat het hun nieuwsgierigheid wekt.

Wat te doen als u een loonkloof constateert

De beste optie is om contact op te nemen met uw HR-afdeling en hen te vragen uit te leggen wat dit verschil heeft veroorzaakt. Het kan natuurlijk te wijten zijn aan behoorlijk adequate factoren, bijvoorbeeld een verschil in ervaring, opleiding, de wens om te verhuizen voor werk, enz.

Al deze factoren kunnen ook van pas komen als u overweegt om een ​​opslag te vragen. Maar u moet niet de namen van specifieke werknemers noemen als u de hoogte van de salarissen in het bedrijf met uw baas bespreekt – u wilt toch niet dat ze problemen hebben? Je kunt beter zeggen dat je het onderzoek hebt uitgevoerd op basis van algemene gegevens.
Hoe kun je anders te weten komen over het gemiddelde salaris?

Als je er niet toe kunt komen om vreemden te sms’en op LinkedIn of te chatten met collega’s, probeer dan online te zoeken. Sites zoals Glassdoor, Salaris, Salaris, Vergelijkbaar, Het Salarisproject en Get That Raise kunnen u helpen een overzicht te krijgen van het salarisniveau in uw branche. Je vindt er zeer gespecialiseerde databases, zoals deze tabel, waarin televisiemedewerkers gegevens hebben ingevoerd over hun salarissen.

https://vacatures.today/cat/Office Management13.html

https://www.vindazo.be